Kravčenoka/Graudiņa pirmo reizi izcīna piekto vietu četru zvaigžņu PK posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Anastasija Kravčenoka un Tīna Laura Graudiņa sestdien Ķīnā pirmo reizi izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā.

Latvijas duets bija dalītā piektajā vietā, turklāt vīriešu konkurencē šo pašu pozīciju izcīnīja arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

Turnīrā ar 17.numuru izliktās Kravčenoka/Graudiņa vispirms sestdien izslēgšanas sacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-1 (21:15, 17:21, 15:11) uzveica amerikānietes Betsi Flintu un Emīliju Deju, kuras bija izliktas ar 15.numuru.

Pirmā seta pirmā puse vēl aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, tomēr tā otrajā nogrieznī Latvijas duets veica izrāvienu un uzvarēja ar 21:15. Otrais sets jau aizritēja pretējā gultnē - sākums atkal bija punkts punktā, bet noslēgumā pārsvaru ieguva amerikānietes, kuras revanšējās ar 21:17.

Līdz ar to uzvarētājas bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā, kur pēc nelielas nonākšanas iedzinējos Kravčenoka/Graudiņa panāca 8:8, bet beigās pārņēma iniciatīvu un uzvarēja ar 15:11.

Tādējādi Kravčenoka/Graudiņa pirmo reizi vēsturē sasniedza šāda līmeņa turnīra ceturtdaļfinālu, kur viņas ar 0-2 (20:22, 11:21) piekāpās ar otro numuru izliktajām amerikānietēm Eiprilai Rosai un Aleksandrai Klinemenai.

Pirmais spēles sets aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, turklāt seta izskaņā vadībā atradās Kravčenoka/Graudiņa. Tomēr pēc tam amerikānietes panāca 19:19, turklāt nospēlēja aukstasinīgāk arī seta beigās, gūstot virsroku ar 22:20.

Savukārt otrajā setā iniciatīva jau piederēja Rosai/Klinemenai, kuras guva pārliecinošu uzvaru ar 21:11 un uzvarēja arī visā spēlē.

Līdz ar to Kravčenoka/Graudiņa šāda līmeņa turnīros pirmo reizi ierindojās dalītā piektajā vietā.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Kravčenoka/Graudiņa izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs. A grupas pirmajā mačā ceturtdien viņas ar 0-2 (13:21, 11:21) pārliecinoši zaudēja sacensību 16.numuram Anai Patrīsijai Silvai Ramusai un Rebekai Barbosai Silvai no Brazīlijas, bet piektdien izšķirošajā spēlē par vietu izslēgšanas sacensībās ar 2-1 (19:21, 21:17, 4:1) pieveica ar 32.numuru izliktās ķīnietes Bai Binu un Juaņu Lueņu, kuras dueli trešajā setā veselības likstu dēļ gan nevarēja turpināt.

Savukārt izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viņas ar 2-0 (21:17, 21:18) itin pārliecinoši pieveica slovākietes Andreu Štrbovu un Natāliju Dubovcovu, kuras bija izliktas ar 21.numuru.

Ceturtdaļfinālu sestdien sasniedza arī ar sesto numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri astotdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 23:21) uzvarēja sacensību devīto numuru Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Cīņā par vietu pusfinālā viņi gan vēlāk ļoti pārliecinoši ar 0-2 (11:21, 8:21) piekāpās krieviem Igoram Veļičko un Oļegam Stojanovskim no Krievijas, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Arī Pļaviņš/Točs turnīru noslēdza ar dalītu piekto vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pļaviņš/Točs grupu turnīrā guva vienu uzvaru divās spēlēs. F apakšgrupas pirmajā mačā viņi ar 2-0 (21:13, 21:13) pārliecinoši uzvarēja austrāliešus Kristoferu Makhjū un Zakeriju Šubertu, kuri bija izlikti ar 27.numuru un šajā turnīrā piedalījās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu, bet pēc tam cīņā par automātisku dalību izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 1-2 (19:21, 21:14, 11:15) piekāpās kanādiešiem Semam Pedlovam un Semam Šekteram, kuriem šajās sacensībās piešķirts 11.numurs.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Ar šo Pasaules kausa posmu Latvijas dueti uzsākuši kvalifikāciju 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai automātiski kvalificētos Olimpiādei, līdz 2020.gada jūnija vidum nepieciešams iekļūt pasaules ranga labāko piecpadsmitniekā, bet ceļazīmes būs iespējams iegūt arī nākamā gada pasaules čempionātā, Kontinentālajā kausā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu