"Liepājas" basketbolisti piedzīvo pārliecinošu zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erikas Ovčarenko

Pārliecinošu zaudējumu "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola čempionāta regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja "Liepāja", kas savā laukumā ar 62:93 (11:25, 22:18, 15:26, 14:24) piekāpās Pērnavas "Sadam".

"Liepājas" sastāvā 19 punktus šajā mačā iemeta Džastins Džonsons, kamēr 16 punkti Robertam Krastiņam. Savukārt "Sadam" rindās Drū Arkuharts sameta 20 punktus.

Liepājniekiem ļoti neveiksmīgs jau bija pats mača sākums, jo teju piecas minūtes viņi nespēja gūt nevienu punktu un nonāca iedzinējos ar 0:15. Pirmo grozu mājiniekiem ar precīzu trejaci guva Krastiņš, bet pēc tam atkal iestājās pāris minūšu klusums tieši punktu gūšanā. Pamazām "Liepāja" gan atguva un arvien vairāk izveidoja sekmīgus uzbrukumus, bet pirmo puslaiku tik un tā nācās noslēgt ar desmit punktu deficītu (33:43).

Arī otrais puslaiks mājiniekiem bija ļoti neveiksmīgs, jo "Sadam" veica 7:0 izrāvienu un nostiprināja vadību. Turpinājumā "Liepājai" tā arī neizdevās mainīt cīņas ritējumu, kā rezultātā tika piedzīvots pārliecinošs zaudējums.

Vēl sestdien apvienotajā čempionātā Latvijas basketbola klasikā "VEF Rīga" uzņem čempionus "Ventspili", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesojas pie Ervīna Jonāta pārstāvētās Raplas "Avis Utilitas", bet "Betsafe"/"Jūrmala" savās mājās tiksies ar Tallinas "Kalev"/TLU. Mačus tiešraidē translē portāls "Delfi.lv".

Turnīra kopvērtējuma ar četrām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar divām uzvarām divos mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar trim panākumiem četrās cīņās ir "Ventspils". Savukārt pirmajam trijniekam ar divām uzvarām trīs mačos seko "Betsafe"/"Jūrmala", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", Tallinas TLU/"Kalev" un "Tartu Universitāte".

Tālāk ar diviem panākumiem četros dueļos ir "Ogre", kam ar vienu panākumu trīs četrās seko "Liepāja", bet "Latvijas Universitātei" ir viens zaudējums vienīgajā mačā, kamēr "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" cietušas trīs un četrus zaudējumus, abām Latvijas komandām noslēdzot turnīra tabulu.

"Kalev"/"Cramo" kopā ar "Ventspili" un "VEF Rīga" tiek uzskatīts par galvenajiem favorītiem uz uzvaru jaunizveidotajā čempionātā.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu