"Knicks" oficiāli no sastāva atbrīvo nevajadzīgo Noā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks" sestdien oficiāli no sastāva atbrīvoja franču centru Žoakimu Noā.

"Knicks" jau ilgu laiku centās atbrīvoties no 33 gadus vecā Noā, bet nu beidzot tas ir izdarīts.

Franču centra spēlētājam Noā aizvadītajā sezonā bija konflikts ar iepriekšējo galveno treneri Džefu Hornačeku. "Knicks" mēģināja aizmainīt spēlētāju, taču nespēja atrast komandu, kura būtu ar mieru maksāt tobrīd 54 miljonus ASV dolāru (47 miljonus eiro) par viņa iespaidīgo līgumu.

Arī pēc Deivida Fizdeila stāšanās pie komandas stūres Noā netika paredzēta vieta "Knicks" sastāvā.

"Knicks" vienībai ar basketbolistu bija līgums līdz 2020.gadam. Aizpērn abas puses noslēdza četru gadu līgumu par 72 miljoniem ASV dolāru (62 miljoniem eiro). Noā līgumā bija palikuši vēl divi gadi ar atalgojumu 37,8 miljoni ASV dolāri (32,5 miljoni eiro).

Noā pērn novembrī beidzās 20 spēļu diskvalifikācija, kuru basketbolists saņēma par aizliegto vielu lietošanu. Pēc atgriešanās sastāvā 2013./2014.gada sezonas NBA labākais aizsardzības spēlētājs gan netika pie ievērojama spēles laika. No septiņiem nospēlētājiem mačiem visvairāk viņš tika spēlēt 30.decembrī, kad 13 minūtes sameta četrus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Noā NBA aizvadījis 11 sezonas, vidēji mačā gūstot 8,9 punktus un izcīnot 9,3 atlēkušās bumbas. "Knicks" sastāvā viņš vidēji spēlē iemeta 4,6 punktus un izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas, bet aizvadītajā sezonā, francūzim laukumā pavadot caurmērā nepilnas sešas minūtes, Noā guva 1,7 punktus un izcīnīja 2,0 bumbas zem groziem.

Jaunā NBA sezona sāksies jau nākamnedēļ.

Iepriekšējā sezonā "Knicks" piekto gadu pēc kārtas nekvalificējās NBA izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu