Sestdien mediķi snieguši palīdzību kā pieaugušajiem, tā bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi sestdien steigušies palīdzēt vairākiem vīriešiem, kuri bija guvuši dažāda smaguma traumas, krītot no augstuma, pastāstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Rīgā kāds 43 gadus vecs vīrietis, krītot no apmēram četrus metrus augsta jumta, guvis galvas un abu roku traumas. Savukārt Kurzemē kāds 53 gadus vecs vīrietis kritis no apmēram divus metrus augstas ābeles un guvis krūškurvja un mugurkaula traumas.

Turpretim diviem vīriešiem mediķu palīdzība bija nepieciešama pēc kritieniem no loga.

Kādam 23 gadus vecam vīrietim Rīgas reģionā mediķi palīdzēja pēc kritiena no trešā stāva loga. Kritiena rezultātā vīrietis guva krūškurvja un pleca traumas, kā arī pastāv aizdomas par mugurkaula skriemeļu un iekšējo orgānu bojājumiem.

Savukārt Kurzemē kāds vīrietis kritis no otrā stāva loga, kas atradies apmēram piecu metru augstumā. Vīrietis guvis krūškurvja un pleca traumas, kā arī pastāv aizdomas par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Skujiņa arī norādīja, ka vairākos gadījumos traumas saistītas ar alkohola lietošanu.

Mediķi sestdien snieguši palīdzību arī kādam gadu vecam zēnam Vidzemē, kurš guvis galvas traumu, spēlējoties netālu no šūpolēm un saņemot sitienu pa galvu ar tām.

Savukārt Vidzemē kādam 11 gadus vecam zēnam, kurš palīdzējis mājas darbos, virsū uzkritusi skārda loksne. Zēns ar rokas traumu nogādāts slimnīcā.

Turpretim kāds 19 gadus vecs vīrietis Vidzemē guvis rokas traumu, mēģinot pievienot traktora piekabi. Arī šis vīrietis nogādāts slimnīcā.

Tāpat mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem, tostarp velosipēdistiem un gājējiem.

Kurzemē 13 gadus veca meitene, braucot ar velosipēdu sadūrās ar auto un guva vairāku ķermeņa daļu ievainojumus, tostarp galvas, iegurņa un kājas traumas. Meitene nogādāta slimnīcā.

Kāds 28 gadus vecs vīrietis Kurzemē guva rokas traumu, kā arī vairāku ķermeņa daļu sasitumus, krītot no motocikla.

Turpretim Latgalē, plīstot motocikla riepai, traumas guva 24 gadus vecs vīrietis, kuram cieta roka un 24 gadus veca sieviete, kura guva galvas traumu. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Mediķu palīdzība bija nepieciešam arī vairākiem riteņbraucējiem, kuri nokrita no velosipēdiem.

Tā Rīgas reģionā kāda 54 gadus veca sieviete, krītot no velosipēda guva kājas traumu, bet 60 gadus vecs vīrietis nokrita no velosipēda un guva vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus. Savukārt kādu 37 gadus vecu velosipēdistu aizķēra automašīna un arī viņš nogādāts slimnīcā ar vairāku ķermeņa daļu ievainojumiem.

Kāda 77 gadus veca sieviete tika notriekta, šķērsojot gājēju pāreju. Sieviete nogādāta slimnīcā ar galvas un krūškurvja traumām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD devies uz 1097 izsaukumiem, no kuriem 255 saistīti ar traumām

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu