Kādreizējais NBA čempions Džefersons noslēdz basketbolista karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRÅN/LETA

Pieredzējušais amerikāņu basketbolists Ričards Džfersons 38 gadu vecumā ar sociālā tīkla "Instagram" starpniecību paziņojis par aiziešanu no profesionālā sporta.

Džefersons visu karjeru pārstāvēja tikai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubus, līgā pavadot 17 sezonas.

Viņš karjeru uzsāka Ņūdžersijas "Nets" (tagad Bruklinas "Nets") komandā, bet pēc tam spēlēja tādās vienībās kā Milvoki "Bucks", Sanantonio "Spurs", Goldensteitas "Warriors", Jūtas "Jazz", Dalasas "Mavericks", Klīvelendas "Cavaliers" un Denveras "Nuggets".

Kopā ar "Cavaliers" 2016.gadā viņš vienīgo reizi kļuva par NBA čempionu, bet 2012./13.gada sezonā pārstāvēja "Warriors" komandu kopā ar kādreizējo šīs komandas basketbolistu Andri Biedriņu.

Džefersons bija arī ASV izlases sastāvā 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās, kur amerikāņi izcīnīja bronzas godalgas.

Pagājušo sezonu viņš aizvadīja "Nuggets" rindās, nospēlējot 20 mačus, bet karjerā kopumā Džefersons laukumā izgāja regulārā čempionāta 1181 mačos, no kuriem 809 bija sākumsastāvā, vidēji gūstot 12,6 punktus un sakrājot četras atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas mačos viņš nospēlēja 140 spēles, pamatsastāvā izejot 75 reizes. Šajā laikā viņš guva vidēji 10,8 punktus un 4,3 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu