Blūmam 14 punkti zaudētā Vienotās līgas spēlē pret Meiera "Jeņisej"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms svētdien guva 14 punktus viņa pārstāvētās Permas "Parma" uzvarā VTB Vienotās līgas spēlē pret Mārtiņa Meiera pārstāvēto Krasnojarskas "Jeņisej".

"Jeņisej" savā laukumā izcīnīja panākumu ar 83:78 (18:24, 26:18, 20:15, 19:21).

Blūms laukumā pavadīja 20 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem tālmetieniem, bet neiemeta vienīgo divpunktu metienu. Tāpat Blūms realizēja piecus no sešiem soda metieniem, kas kopumā deva 14 punktus. Vēl latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas pārtvertās bumbas.

Savukārt Meiers laukumā bija 16 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no četriem soda metieniem, bet nerealizēja vienīgo divpunktu metienu. Viņš kopumā guva trīs punktus, bet Latvijas basketbolista kontā arī sešas atlēkušās bumbas.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem Kodi Džastiss, bet "Jeņisej" rindās vislabāk ar punktu gūšanu sekmējās Aleksam Jangam un D'Andželo Herisonam, kuri katrs guva pa 19 punktiem.

Vienotajā līgā šosezon piedalās arī "VEF Rīga", kas divos mačos cietusi tikpat neveiksmes, tostarp pret "Parma", kurā būtisku lomu panākumā spēlēja tieši Blūms.

Kopvērtējuma līdere šobrīd ar trīs panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA, bet "Parma" ar vienu uzvaru divās spēlēs ir septītā. "Jeņisej" ierindojas devītajā pozīcijā ar vienu panākumu trīs mačos, bet "VEF Rīga" bez panākumiem divās spēlēs ir 12.vietā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu