Reirs sola nepazaudēt saikni ar labklājības nozari (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Gadījumā, ja labklājības ministrs Jānis Reirs (V) nākamajā valdībā neturpinās darbu ministra amatā, 13.Saeimas deputāta krēslā viņš sola nepazaudēt saikni ar labklājības nozari.

Reirs aģentūrai LETA sacīja, ka meklēs jebkuru iespēju, kā palīdzēt turpināt jau iesāktos procesus, tostarp deinstitucionalizācijas projektu, ar kuru aprūpes centrus plānots aizstāt ar ģimeniskai videi pietuvinātiem pakalpojumiem. Tāpat ministrs gatavs sniegt atbalstu bērnu, cilvēku ar invaliditāti un citu sabiedrības grupu dzīves uzlabošanai.

Tāpat Reirs norādīja, ka, izvēloties Saeimas komisiju, kurā strādāt, priekšroku dos komisijai, kurā varēs dot vislielāko labumu tieši labklājības jomai un sociālas nevienlīdzības mazināšanai.

Reirs ir gandarīts par līdz šim paveikto, lai uzlabotu bērnu dzīvi, proti, valsts sociālās aprūpes iestādēs vairs neesot neviena juridiski brīva bērna līdz sešu gadu vecumam, jo viņi visi patlaban atrodas audžuģimenēs vai ir pirmsadopcijas periodā, turklāt tagad pirmsadopcijas periodā ir arī vairāki bērni ar invaliditāti, kas esot pavisam jauns notikums.

Līdz savu pilnvaru termiņa beigām Reiram esot svarīgi rūpēties par deinstitucionalizācijas procesu, kurš patlaban pārgājis nākamajā fāzē. Ministrs sola pievērst lielu uzmanību tieši šim projektam, jo ir pārliecināts, ka ne bērniem, ne cilvēkiem ar īpašām vajadzībām nav jādzīvo institūcijās, jo nepieciešamajiem atbalsta pakalpojumiem jābūt nodrošinātiem uz vietas, kur šie cilvēki un bērni jau atrodas.

Reirs norādīja, ka patlaban noslēdzies deinstitucionalizācijas projekta plānošanas periods un tapusi pakalpojumu karte, kas izveidota saskaņā ar dažādiem pētījumiem, kuri veikti ar ārstu un citu ekspertu palīdzību. Turpmāk notiks pakalpojumu ieviešana un pakalpojumu sniegšana, piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka partija "Jaunā Vienotība" 13.Saeimā iegūs astoņas vietas.

No Rīgas apgabala "Jauno Vienotību" nākamajā Saeimā pārstāvēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Saeimas deputāts Andrejs Judins. No Vidzemes apgabala "Jauno Vienotību" pārstāvēs Saeima deputāti Inese Lībiņa-Egnere un Ainars Latkovskis, no Latgales - Saeimas deputāts Aldis Adamovičs, no Kurzemes - ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, bet no Zemgales - labklājības ministrs Reirs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu