Parlamenta vēlēšanās Luksemburgā uzvarējusi valdošā koalīcija

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Luksemburgas parlamenta vēlēšanās svētdien uzvarējusi valdošā koalīcija, ko veido Demokrātiskā partija, "zaļie" un Sociālistiskā strādnieku partija (LSAP). Koalīcija izcīnījusi 31 no 60 vietām parlamentā, liecina sākotnējie vēlēšanu rezultāti.

Savukārt opozīcijā esošā Kristīgi sociālā tautas partija (CSV) ieguvusi vislielāko balsu skaitu - 28,3%. Tas gan ir mazāk nekā pagājušajās vēlēšanās.

"Mūsu vairākums netika apstrīdēts," svētdienas vakarā paziņoja premjerministrs Ksavjē Betels, vēlēšanu rezultātus nodēvējot par fantastiskiem.

Vienlaikus Betels uzsvēra, ka oficiālas sarunas koalīcijā vēl nav sākušās.

Sākotnējie vēlēšanu rezultāti liecina, ka "zaļie" izcīnījuši 15,2% balsu, kas nozīmē deviņas vietas parlamentā vairāk nekā līdz šim.

Tikmēr atbalsts pārējām divām valdošās koalīcijas partijām ir sarucis. Par Betela pārstāvēto Demokrātisko partiju nobalsojuši 16,9% vēlētāju, kas dos partijai 12 vietas parlamentā jeb par vienu vietu mazāk nekā līdz šim, bet par LSAP nobalsojuši 17,6% vēlētāju, kas dos partijai desmit vietas jeb par trim vietām mazāk nekā līdz šim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu