Asanžam Ekvadoras vēstniecībā daļēji atjaunoti sakari ar ārpasauli

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs
"WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs Foto: Reuters/ScanPix

Ekvadoras valdība daļēji atjaunojusi iespējas vietnes "WikiLeaks" dibinātājam Džūljenam Asanžam komunicēt ar pasauli ārpus Ekvadoras vēstniecības Londonā, ziņo "WikiLeaks".

Asanžam martā tika aizliegts izmantot internetu vai mobilo telefonu, jo viņš bija pārkāpis pagājušajā gadā noslēgto rakstisko vienošanos, ar kuru viņš piekrita nesūtīt ziņas, kas apdraudētu Ekvadoras attiecības ar citām valstīm.

Asanžam tika aizliegts arī uzņemt ciemiņus.

Asanžs kopš 2012.gada jūnija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par izvarošanu, un Ekvadora viņam piešķīrusi politisko patvērumu.

Zviedrijas prokurori pagājušā gada maijā izbeidza izvarošanas lietu pret Asanžu, taču viņš joprojām var tikt aizturēts, ja atstās vēstniecību, jo 2012.gadā pārkāpis nosacījumus atbrīvošanai no apcietinājuma.

Asanžs, kura izveidotā tīmekļa vietne publiskojusi desmitiem tūkstošu slepenu ASV dokumentu, vienmēr noliedzis, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās izvarošanā. Viņš atteicies doties uz Zviedriju, baidoties no izdošanas ASV, kur varētu tikt tiesāts par šo dokumentu publiskošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu