Lielbritānijā par £6 miljoniem pārdod vēsturisku nocietinātu salu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Lielbritānijas nekustamā īpašuma tirgū parādījies neparasts piedāvājums. Par aptuveno cenu 6 miljoni sterliņu mārciņu (6,8 miljoniem eiro) iespējams iegādāties gleznaino Dreika salu, uz kuras atrodas 500 gadu vecs cietoksnis, vēsta raidorganizācija BBC.

Uz salas atrodas 16. gadsimta kazarmas, laivu piestātne un pazemes tuneļu tīkls. 

Vairāk nekā 4000 kvadrātmetru lielā sala atrodas 600 metru attālumā no Anglijas pilsētas Plimutas. Pašreizējie īpašnieki nokārtojuši atļauju uz salas izveidot viesnīcu un spa.

Sala nosaukta par godu britu pasaules apceļotājam Frānsisam Dreikam.

Cietoksnis spēlēja nozīmīgu lomu aizsardzībā pret Francijas un Spānijas uzbrukumiem 16. gadsimta beigās. Pēc tam tā tikusi izmantota kā cietums, reliģiskais centrs, patversme un aktīvās atpūtas vieta, kas tika aizvērta 1989. gadā. Kopš tā laika sala stāvējusi dīkā.

20. gadsimta 90. gados Dreika salu iegādājās uzņēmējs un bijušais Plimutas "Argyle" futbola kluba priekšsēdētājs Dens Makolijs. 2017. gada pavasarī viņš no pašvaldības saņēma atļauju ierīkot salā luksusa viesnīcu, ja nepieciešams - pārveidojot uz salas esošās vēsturiskās ēkas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu