Debitants Cigaņiks: Patīkami pārstāvēt Latviju, taču žēl, ka neizcīnījām uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Cigaņiks
Andrejs Cigaņiks Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Jaunais pussargs Andrejs Cigaņiks ir gandarīts par savu debiju Latvijas nacionālajā futbola izlasē, taču gandarījumu par pirmo maču aizēnoja tas, ka neizdevās izcīnīt uzvaru, sarunā ar žurnālistiem pauda futbolists.

Latvijas futbolisti sestdien savā laukumā UEFA Nāciju līgas D divīzijas mačā nospēlēja 1:1 ar Kazahstānu. Debiju pieaugušo valstsvienībā piedzīvoja 21 gadu vecais Cigaņiks, kurš 67.minūtē nāca uz maiņu.

"Treneris man uzticējās un laida laukumā. Žēl, ka neizdevās izcīnīt uzvaru, taču sajūta pārstāvēt savu valsti ir ļoti lieliska. Protams, gatavojos un cerēju uz iespēju tikt laukumā, kuru centos izmantot par 110%. Ja būtu vēl iesituši vārtus un izcīnījuši uzvaru, būt vēl labāk," stāstīja Cigaņiks.

"Ejot uz maiņu, kad rezultāts ir neizšķirts, ne tikai vajag atstrādāt savu pozīciju, bet arī paveikt ko vairāk - atdot kādu piespēli vai ar gūtiem vārtiem izšķirt mača likteni. Mani tāpēc arī izlaida un centos, taču diemžēl neizdevās mainīt spēles rezultātu," skaidroja futbolists.

Viņaprāt, spēle bija haotiska no vieniem vārtiem uz otriem.

"Kad sēdēju uz soliņa jau skatījos, kurās epizodēs varu iegūt bumbu un ko varu atspēlēt. Bijām gatavi pretiniekiem, treneris visu izskaidroja, kā viņi spēlē. Viņi izveidojas pāris pretuzbrukumus, bet lielākoties nerādīja neko tādu, ko nebūtu gaidījuši. Parasta komanda, kuru varējām apspēlēt, tomēr to neizdarījām. Man pirmā spēle izlasē bija nozīmīgs notikums, jo tepat netālu dzīvo mani vecāki, radinieki un draugi, kuri bija atnākuši skatīties spēli," atklāja Cigaņiks.

Jau otrdien Latvija turpat Daugavas stadionā spēkosies ar apakšgrupas līderi Gruziju, kas uzvaras gadījumā nodrošinās pirmo vietu grupā.

"Vēl priekšā daži treniņi, un tas, vai spēlēšu, būs trenera lēmums. Man kā futbolistam uzdevums ir sevi tam sagatavot. Ceru, ka atkal tikšu spēlēt, ja ne sākumsastāvā, tad kaut vai atkal nākot uz maiņu un palīdzot savai komandai," atzina Cigaņiks.

Latvijas izlases treneris Miksu Pātelainens, laižot Cigaņiku laukumā, teicis, lai futbolists ne tikai atstrādā savu pozīciju laukumā, bet arī ir pārliecināts par sevi, spēlē aktīvi un cenšas mainīt mača ritējumu.

"Ja vienu reizi parāda un pasaka, tas ir jāuztver un jāstrādā. Nevajag daudz domāt, tikai jābūt pārliecinātam un jāstrādā ar pilnu atdevi. Izlasē ir dažāda vecuma futbolisti - maz jauno, bet vairāk pieredzējušo spēlētāju. Mums ir ļoti labs kolektīvs, visi apsveica mani ar debiju, uzsita pa plecu. Kad gāju uz maiņu, komandas biedri mani iedrošināja," komentēja Cigaņiks.

Viņš ikdienā pārstāv Nīderlandes pēc spēka otrās divīzijas komandu Leuvardenas "Cambuur". Vienības mērķis ir izcīnīt vietu Nīderlandes augstākajā līgā.

"Pagaidām esam "play-off" zonā, bet pirms pāris kārtām bijām līderi. Tagad esam nedaudz atkāpušies, bet konkurenti arī zaudē punktus. Līdz sezonas beigām vēl tālu," teica Cigaņiks.

Tāpat jaunais futbolists atzīmēja, ka iekšējā konkurence komandā ir ļoti sīva un nekad nevar būt drošs par savu vietu sastāvā.

"Biju laukumā divos zaudējumos pēc kārtas. Pēc sliktas spēles varu nonākt uz rezervistu soliņa. Treneris saka, ka uzticas, taču tajā pat laikā jāpatur prātā, ka uzbrucēja un centra pussarga pozīcijās uz vienu vietu konkurē trīs futbolisti. Jebkurš futbolists mani var vienā brīdī aizstāt. Komandā ir futbolists, kurš 2016.gadā Bordo "Girondins" sastāvā spēlēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā [franču pussargs Robēns Mauluns]. Tāpat manā pozīcijā ir jākonkurē ar spēlētāju, kurš bijis “Vitesse" vienībā [nīderlandiešu pussargs Juliāns Kalors]," stāstīja Cigaņiks.

Aizvadīto sezonu Cigaņiks pavadīja Vācijas bundeslīgas komandas Gelzenkirhenes "Schalke 04" sistēmā. Viņš spēlēja otrajā "Schalke" komandā, turklāt šajā pašā vienībā trenējās arī cits Latvijas spēlētājs Jānis Grīnbergs.

Iepriekš viņš četrus gadus darbojās cita Vācijas kluba Leverkūzenes "Bayer" sistēmā, pēdējo no sezonām pavadot Ķelnes "Viktoria" rindās.

"Ja būtu nonācis citur, nevis Nīderlandē, tad varbūt nebūtu debitējis izlasē. Viss, kas notiek, tas notiek labu. Gatavojos no spēles uz spēli, daudz par nākotni nezīlējot," uzsvēra Cigaņiks.

Nīderlandes izlase nekvalificējās pēdējiem diviem lielajiem finālturnīriem Eiropas čempionātā un Pasaules kausā, tomēr pēdējie rezultāti viešot cerības, ka "oranžie" atgūs savu spozmi.

"Piektdien redzēju kā spēlē Nīderlandes U-21 izlase, kurai pēdējā kārtā ir iespēja izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Nīderlandē notiek paaudžu maiņa un lielajā izlasē parādās jaunas sejas, kamēr Arjens Robens un citi kļūst vecāki," secināja Cigaņiks.

Dalību UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase sāka ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savās mājās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet viesos ar 0:1 zaudēja Gruzijai. Tikmēr Kazahstāna vispirms mājās ar 0:2 zaudēja Gruzijai, bet tad viesos spēlēja neizšķirti 1:1 ar Andoru.

Pēc trim kārtām šajā grupā Gruzijai ir maksimāli iespējamie deviņi punkti, kamēr Latvijai, Kazahstānai un Andorai ir pa diviem punktiem.

Grupas uzvarētāja nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu