Miris ilggadējais FIBA ģenerālsekretārs Baumans

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Patriks Baumans
Patriks Baumans Foto: Reuters/LETA

Nedēļas nogalē 51 gada vecumā miris ilggadējais Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ģenerālsekretārs Patriks Baumans.

Šveicietis Baumans kā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis viesojās Buenosairesā, kur viņu piemeklēja sirdslēkme.

Baumans dzima 1967.gada 5.augustā Šveicē. Viņš bija basketbola spēlētājs, treneris un tiesnesis, bet 1994.gadā kā advokāts iesaistījies FIBA darbā.

2002. gadā Baumans kļuva par tikai trešo ģenerālsekretāru FIBA vēsturē pēc Viljama Džonsa un Borislava Stankoviča, bet piecus gadus vēlāk viņš kļuva arī par SOK locekli. Baumans darbojās daudzās SOK komisijās, Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), Pasaules antidopinga aģentūrā (WADA), Vasaras olimpisko spēļu starptautisko federāciju asociācijā un citās sporta organizācijās.

Vēl šī gada jūnijā FIBA līdz 2031.gadam pagarināja līgumu ar Baumanu.

"FIBA ģimenes vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību Patrika dzīves biedrei un bērniem, kā arī visiem viņa tuviniekiem. Patriks bija kas vairāk nekā FIBA ģenerālsekretārs un SOK loceklis. Viņš bija tuvs draugs daudziem basketbola sabiedrības un pasaules sporta saimes cilvēkiem," atzīmēja FIBA prezidents Orasio Muratore.

Muratore uzsver, ka Baumana vadībā FIBA veiksmīgi attīstījās un modernizējās, kļūstot par paraugu daudzām starptautiskajām sporta organizācijām. Viņa vadībā tika radikāli reformēta FIBA vadības struktūra, apvienotas FIBA reģionālās organizācijas, panākta 3x3 basketbola iekļaušana olimpisko spēļu programmā, kā arī ieviesta jauna starptautisko sacensību sistēma.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu