"Nets" galvenais treneris: Kurucs ir parādījis pazīmes, ka var spēlēt NBA līmenī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs ir parādījis pazīmes, ka var spēlēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līmenī, uzskata Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons.

Kurucs piektdien NBA pārbaudes spēļu ciklu noslēdza ar desmit gūtiem punktiem pret savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks". Kurucs palīdzēja viņa pārstāvētajai Bruklinas "Nets" gūt uzvaru izbraukumā ar 113:107.

Kurucs šajā mačā atzīmējās ar savu pirmo "put-back" triecienu grozā no augšas. Latviešu basketbolists pēc "danka" dažas sekundes pakarājās grozā un ar roku uzsita pa vairogu, kā dēļ saņēma tehnisko piezīmi.

"Biju uzvilcies. Tas bija mans pirmais "put-back" trieciens grozā no augšas. Es vienkārši izbaudīju mirkli," "New York Post" citē Kuruca teikto pēc svētdienas treniņa.

Pašlaik 20 gadus vecais basketbolists lielāko daļu no iepriekšējās sezonas pavadīja Spānijas kluba Barselonas "Lassa" otrajā komandā.

"Šeit jūtos daudz citādāk nekā Barselonā. Šeit komandas biedri, treneri un visi apkārtējie dod enerģiju, kuru izmantoju laukumā," teica Kurucs.

Kurucs piedalījās visos četros "Nets" pārbaudes mačos, kuru laikā komanda izcīnīja divas uzvaras. Latviešu basketbolists pirmssezonas pārbaudes mačos vidēji nospēlēja 12 minūtes, kurš guva 7,8 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,5 piespēles.

"Viņš spēlē ar galvu pa priekšu, gluži kā skrietu cauri ķieģeļu sienai. Tas var būt gan labi, gan slikti. Taču jāatzīmē viņa bezbailība," uzsvēra Atkinsons.

"Nets" galvenajam trenerim vēl jātiek skaidrībā ar spēlētāju rotācijām sezonas ievadā, taču Kurucs varētu tikt pie iespējas nospēlēt vairāk minūtes nekā viņam tika plānots.

"Viņš ir parādījis pazīmes, ka var spēlēt NBA līmenī. Rodions ir garš un ātrs spēlētājs. Jā, viņam noteikti jākļūst stiprākam, mēs to labi apzināmies. Tomēr esam patīkami pārsteigti, cik labi viņš ir iederējies komandā," skaidroja Atkinsons.

"Nets" sezonas pirmajā spēlē trešdien viesosies pie Detroitas "Pistons".

Šajā sezonā NBA klubu rīcībā būs trīs latviešu basketbolisti. Sanantonio "Spurs" turpinās pārstāvēt Dāvis Bertāns, bet sezonas otrajā pusē laukumā varētu atgriezties "Knicks" zvaigzne Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu