Latvijas futbola izlase savā laukumā pret grupas līderi Gruziju sāk otro apli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas futbola izlase
Latvijas futbola izlase Foto: LETA

Latvijas nacionālā futbola komanda šovakar "Daugavas" stadionā sāks UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas otro apli, tiekoties ar grupas līderi Gruziju, kas gandrīz nodrošinājusi pirmo vietu. Spēle sāksies plkst. 21.45, un to tiešraidē pārraidīs kanālā TV6. 

Oktobra spēles Miksu Pātelainena vadītie futbolisti sāka sestdien, kad "Daugavas" stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Kazahstānas izlasi. Vienīgos vārtus Latvijai guva Artūrs Karašausks, kuram tas bija pirmais precīzais sitiens valstsvienības rindās. 

Debiju pret kazahiem piedzīvoja uzbrucējs Andrejs Cigaņiks. 

Paralēli šim mačam notika Gruzijas spēle savā laukumā pret Andoru. Šajā duelī ar 3:0 (1:0) pārāka bija Gruzija, nostiprinot savas pozīcijas turnīra tabulā. 

"Pret Latviju mūs gaida svarīga spēle. Protams, centīsimies uzvarēt, bet saprotam arī to, ka Rīgā mačs būs sarežģīts," portāls "Sputnik-georgia.ru" citē Gruzijas izlases galvenā trenera Vladimīra Veisa teikto. "Sagaidāms, ka mūsu komandas sastāvā pirms šīs cīņas būs izmaiņas sastāvā, ko veiksim saistībā ar taktiskām niansēm un spēlētāju nogurumu. Matemātiski rēķinot, mums ir nepieciešami vēl divi trīs punkti, lai garantētu izkļūšanu no grupas. Darīsim visu iespējamo, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu."

Latvijas valstsvienība oktobra mačiem sāka gatavoties pirmdien, 8. oktobrī. Komandai pret Kazahstānu un Gruziju nevar palīdzēt traumētie Gļebs Kļuškins un Vladislavs Gabovs. Viņu vietā tika izsaukti Aleksandrs Solovjovs un Vadims Žuļevs.

Jau iepriekš bija zināms, ka šajās spēlēs nevarēs piedalīties Jānis Ikaunieks, kā arī Vladimirs Kamešs.

Savukārt Gruzijas komandai, iespējams, nepalīdzēs izlases līderis Žano Ananidze, kurš ikdienā pārstāv Maskavas "Spartak" klubu Krievijā.

"Katrai spēlei gatavojamies ar mērķi uzvarēt," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens. "Zinām situāciju grupā un to, ka Gruzija ļoti labi iesākusi turnīru - ar trim uzvarām. Viņi ir paveikuši to, kas no viņiem tika gaidīts. Spēle būs smaga, vajadzēs daudz aizsargāties. Tomēr arī mēs centīsimies izveidot momentus."

Miksu Pātelainens
Miksu Pātelainens Foto: ZURAB KURTSIKIDZE/EPA

Dalību UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase sāka ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savās mājās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet viesos ar 0:1 zaudēja Gruzijai.

"Komandā šobrīd ir ļoti laba atmosfēra, un futbolisti ir ļoti pozitīvi noskaņoti," teica Pātelainens. "Biju pārsteigts, ka Artūrs Karašusaks vēl nebija guvis vārtus. Esmu pārsteigts, ka arī Denisam Rakelam vēl tas nav izdevies. Mēs centīsimies to mainīt. Darīsim visu, lai uzbrucēji vairāk tiktu pie bumbas. Arī Gruzija šobrīd ir attīstījusies tā, ka tagad strādā kā labi ieeļļots mehānisms."

 

FIFA rangā Gruzija ir 93. vietā, kamēr Latvija ieņem 131. pozīciju. 

Novembrī Latvijas izlase šā turnīra ietvaros viesosies pie Kazahstānas un Andoras.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu