Kāpēc Saseksas hercogu atvasei nepienākas prinča vai princeses tituls? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jau rakstījām par priecīgo ziņu no britu karaļnama par Saseksas hercogu - prinča Harija un Meganas jauko ģimenes notikumu - grūtniecību. Mazā atvase gaidāma nākamā gada pavasarī, bet tā nebūs ne princese, ne princis, kāpēc tā?

Interesantākais, ka Saseksas hercogu pāra bērns būs 7. uz Lielbritānijas troni pretendējošais, bet negūs titulu "princis" vai "princese". Dēls vai meita nostājas rindā uz troni uzreiz aiz tēva - prinča Harija, par vienu vietu attālinot Jorkas hercogu - princi Endrjū, kurš paliek astotajā vietā. 

Hercogu bērniem nepienākas "princeses" un "prinča" tituls, ja vien karaliene Elizabete II nemainīs likumus. Līdz ar to Harija un Meganas dēlu pazīsim kā  Dambartonas grāfu, bet meitu - lēdiju (meitenes vārds) Maunbatenu-Vindzoru. 

Foto: AFP / Scanpix

Harija vecvecvectēvs karalis Džordžs limitēja "prinču" un "princešu" titulu skaitu. Tas skan tā: "... Tiešā valdnieka dēlu mazbērni (izņemot vecāko Velsas prinča dēlu) drīkst baudīt visas labvēlības, ko piešķir "hercoga" tituls."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu