Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar Vestardu Šimku dosies koncertturnejā pa Latviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) oktobra beigās un novembra sākumā dosies koncertturnejā pa Latviju, sešos koncertos uzstājoties kopā ar pianistu Vestardu Šimku un diriģentu Atvaru Lakstīgalu, informēja LSO Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Daina Vanaga.

Koncertā izskanēs trīs Vīnes klasiķu - Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna un Ludviga van Bēthovena jaunības gadu meistardarbi. Koncerta programmā - Bēthovena Pirmā simfonija, Haidna Pirmais klavierkoncerts un Mocarta Pirmais klavierkoncerts.

Vanaga skaidroja, ka Haidns savu Pirmo koncertu klavierēm un orķestrim do mažorā sarakstīja 1756. gadā, 24 gadu vecumā, un zīmīgi, ka tas ir arī Mocarta dzimšanas gads. Savukārt Mocarts Pirmo koncertu klavierēm un orķestrim fa mažorā sarakstīja 11 gadu vecumā Zalcburgā. Nav precīzi zināms, kad savu Pirmo simfoniju do mažorā pabeidza rakstīt Bēthovens, bet arī šis ir dižgara jaunības darbs. Fināla skices datētas ar 1797. gadu, kad komponistam bija 27, simfonija pirmatskaņojumu piedzīvoja 1800. gadā Vīnē.

LSO tūre tiks atklāta 25. oktobrī Talsu tautas namā, bet turpmākie koncerti skanēs 26.oktobrī Ogres kultūras namā, 31. oktobrī Auces kultūras namā, 1. novembrī Vienības nama koncertzālē Daugavpilī, 2. novembrī Alūksnes kultūras namā un 3. novembrī Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu