Kārsavā aizturēts nelegālās dīzeļdegvielas tirgotājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Degvielas pistoles uzpildes stacijā.
Degvielas pistoles uzpildes stacijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā Kārsavā aizturēts kāds nelegālās dīzeļdegvielas tirgotājs, un viņam konfiscēti 1500 litri degvielas, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Reaģējot uz informāciju par darbībām, kas saistītas ar nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un pārdošanu, policijas darbinieki pagājušajā nedēļā veikuši vairākas kratīšanas un aizdomās par likumpārkāpumu aizturējuši kādu 1966.gadā dzimušo vīrieti. Policisti kopumā konfiscējuši ap 1500 litriem nelikumīgi glabātās dīzeļdegvielas, ka arī tam nepieciešamo aprīkojumu. Pašlaik izmeklēšana turpinās, lai precīzi noteiktu atsavināto vielu sastāvu un skaitu, nozīmētas ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti draud administratīvā atbildība.

Pēc policijas rīcībā esošas informācijas vīrietis plānojis degvielu nelikumīgi pārdot. Tirgonis iepriekš jau ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu degvielas pārdošanu. Par šādu likumpārkāpumu var draudēt sods no 70 līdz 700 eiro.

Belova arī informēja, ka pagājušajā nedēļā Ludzas iecirkņa darbinieki pie kāda 1983.gadā dzimuša vīrieša kratīšanas laikā izņēmuši apmēram 12 gramus zaļganbrūnas augu izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna. Arī šis vīrietis jau ir nonācis likumsargu redzeslokā.

Policijā atgādināja, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, taču paredzēti arī maigāki sodi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu