Dzintars: Ja mērķis ir ar "Saskaņu" nesadarboties, tad partijām nevajag zīmēt jaunas sarkanās līnijas (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars
VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja mērķis ir "Saskaņu" atstāt ārpus valdības, tad partijām vajadzētu atteikties no papildu sarkano līniju zīmēšanas attiecībā uz citiem partneriem, uzskata nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Nacionālā apvienība runās ar visām partijām, kas varētu piedalīties valdības veidošanā, un centīsies pārliecināt izveidot sešu partiju koalīciju, aģentūrai LETA pauda politiķis.

VL-TB/LNNK šodien valdes sēdē apsprieda valdības veidošanas gaitu, tomēr par atbildi Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvājumam par topošo valdību vēl nav lēmusi. Nacionālā apvienība JKP sākotnējo redzējumu par koalīcijas modeli un atbildības sfēru sadalījumu dažādos formātos apspriedīs līdz trešdienas, 17.oktobra, pēcpusdienai.

Kā ziņots, JKP piektdien nākusi klajā ar savu piedāvājumu topošās valdības modelim, kurā darbotos pieci politiskie spēki - JKP, "KPV LV", nacionālā apvienība, apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), kā arī "Jaunā Vienotība". Tikmēr nacionālā apvienība un AP saredz problēmas piecu partiju koalīcijas modelī un mudina iesaistīt valdībā sešas partijas, tostarp Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Sev JKP jaunajā valdībā vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu "Attīstībai/Par!" tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija. Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai "KPV LV" JKP iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet "Jaunajai Vienotībai" - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus. Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņems kopīgi. JKP līderis piebilda, ka gandrīz katrā nozarē vajadzīgas reformas, izņemot ārlietu jomu, līdz ar to koalīcijai būtu vienkārši vienoties par kopīgu kandidātu - bezpartejisku kandidātu ar labu reputāciju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu