Rinkēvičs: Austrumu partnerība jāuztur kā Eiropas Savienības ārpolitikas prioritāte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Austrumu partnerību ir nepieciešams uzturēt kā Eiropas Savienības (ES) ārpolitikas prioritāti, turklāt tai ir jābūt vienotai, pirmdien pēc dalības Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ārlietu ministrijā (ĀM) atgādināja, ka pirmdien Rinkēvičs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā, kuras laikā ES ārlietu ministri pārrunāja gatavošanos 18.oktobra Eiropadomei, kā arī notikumus Venecuēlā, īpaši pievēršot uzmanību humanitārajai situācijai valstī, migrācijas krīzei un tās ietekmei uz kaimiņvalstīm. Notika arī ministru viedokļu apmaiņa par situāciju Centrālāfrikā.

Pēc Ārlietu padomes ES ārlietu ministri tikās ar Austrumu partnerības valstu ārlietu ministriem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus Austrumu partnerības politikā, tostarp plānojot politikas desmitgades atzīmēšanu.

Rinkēvičs klātesošajiem pauda pārliecību, ka Austrumu partnerību ir nepieciešams uzturēt kā ES ārpolitikas prioritāti. "Latvija aicina Austrumu partnerības valstis sniegt ilglaicīgus reformu rezultātus, kas ir vērsti uz vitāli svarīgām reformām tādās jomās kā tieslietas, ekonomika, korupcijas apkarošana un dzimumu līdztiesība. Ir nepieciešams arī stiprināt sadarbību ar pilsonisko sabiedrību un jāstiprina partnervalstu kapacitāte cīņai pret dezinformāciju un hibrīdo apdraudējumu, īpaši tuvojoties vēlēšanām Gruzijā, Moldovā un Ukrainā," pauda Rinkēvičs.

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu