Bordāns: JKP neatkāpjas no sava piedāvājuma un nesadarbošanās ar ZZS (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 JKP līderis Jānis Bordāns
JKP līderis Jānis Bordāns Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neatkāpjas no sava piedāvājuma par topošās valdības modeli, tai skaitā nesadarbošanos ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), sacīja JKP līderis Jānis Bordāns.

Komentējot "Attīstībai/Par!" paziņojumu par JKP piedāvājuma noraidīšanu un sešu partiju sarunu rosināšanu, Bordāns mudināja potenciālus partnerus iedziļināties JKP izteiktajā piedāvājumā. Politiķis skaidroja, ka JKP bija iecerējusi šonedēļ turpināt diskusijas par valdības veicamajiem darbiem, apspriežot to ar tiem cilvēkiem, kuri būtu atbildīgi par konkrētām jomām. Proti, bija iecerēts darbs jau konkrēti pie valdības deklarācijas.

"Dīvaini, ka [potenciālie partneri] izlaiduši šo piedāvājuma daļu un meklē ieganstus to neapspriest," pauda Bordāns. Viņaprāt, partiju neapmierinātība varētu būt saistīta ar JKP ieceri neiekļaut valdībā ZZS, tāpēc arī notiekot "šāda veida daudzpakāpju sarunas". Viņš mudināja partijas nākt ar konstruktīviem piedāvājumiem.

Bordāns gan piebilda, ka par "Attīstībai/Par!" lēmumu uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem, tāpēc sagaidītu partijas oficiālo atbildi. Bordāns uzskata, ka politiķiem ir iespēja satikties un pārrunāt šo jautājumu.

JKP līderis arī piebilda, ka visas partijas saka "vienu, identisku tekstu", no kā varētu secināt, ka tas nāk no viena avota vai ir savstarpēji apspriests.

Kā ziņots, partiju apvienība "Attīstībai/Par!" nepieņems JKP piedāvāto valdības modeli, jo nav vienošanās par darāmajiem darbiem, pirmdien pēc apvienības valdes sēdes paziņoja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce.

Viņš teica, ka šāds lēmums pieņemts, jo JKP nav sniegusi "reālu piedāvājumu par darāmajiem darbiem". Krēslu sadalījums valdībā ir otršķirīgs solis, sacīja Pūce. Politiķis norādīja, ka vispirms ir jāvienojas par vērtībām, principiem, mērķiem un darāmajiem darbiem.

Vienlaikus "Attīstībai/Par!" rosinās sākt sarunas starp sešām partijām par darāmajiem darbiem, uzsvēra Pūce. Politiskais spēks sarunas par paveicamo plāno sākt ar partiju "KPV LV", JKP, nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), ZZS un partiju apvienību "Jaunā Vienotība". Proti, ar visām Saeimā iekļuvušajām partijām, izņemot "Saskaņu".

Kamēr AP ir atteikusi JKP piedāvājumam, pārējās partijas, kuras JKP aicinājusi darboties jaunajā koalīcijā, vēl nav formulējušas viedokli par to. Vienlaikus "Jaunā Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK sliecas piekrist, ka pirms amatu dalīšanas valdībā būtu jāvienojas par darāmajiem darbiem, izriet no pirmdienas vakara politisko spēku pārstāvju paustā aģentūrai LETA.

Partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš aģentūrai LETA pirmdienas vakarā norādīja, ka "Attīstībai/Par!" lēmums viņam jauna informācija, kuru viņš varēs komentēt otrdien. Tikmēr "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems pirmdien pa dienu atzina, ka JKP soli uzskata par pārsteidzīgu un ka vispirms jāvienojas par darba plānu. Gobzems arī teica, ka jāsagaida otrdienas tikšanās ar JKP.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu