Eiropas čempions Sesks: Ar tik lielu sabiedrības interesi sastapos pirmo reizi dzīvē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Ar tik lielu sabiedrības un mediju interesi kā rallijā "Liepāja" talantīgais Latvijas rallija pilots un valsts čempions Mārtiņš Sesks no "Opel Motorsport" komandas sastapies pirmo reizi dzīvē, atklāja pats sportists.

Jau ziņots, ka svētdien risinājās Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) sezonas pēdējais posms - rallijs "Liepāja".

Jau pirms sacensībām Liepājā Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis bija garantējuši uzvaru ERČ "Junior U27" ieskaitē, bet noslēdzošajā posmā viņi kļuva gan par ERČ3 klases, gan Latvijas čempioniem LRČ3 klasē.

"Lai arī sapnis par uzvarētām sacensībām mājas trasē palika nepiepildīts, daudz svarīgāk bija nekļūdīties un nepazaudēt jau sasniegto," pēc sacensībām "LMT Autosporta Akadēmijai" sacīja Sesks. "Mūsu uzdevums bija izcīnīt uzvaru ERČ3 klasē un, saskaitot kopā visus izcīnītos titulus un kausus, īsti nevaram sūdzēties par padarīto darbu šajā sezonā."

Savās mājas sacensībās Sesks bija otrais "Junior27" klasē, kamēr kopējā vērtējumā viņam desmitā vieta.

Sesks arī noteica, ka viņš nav pieradis pie tik lielas apkārtējo cilvēku uzmanības.

"Man vēl jāiemācās pierast pie lielas mediju un skatīju uzmanības klātienē, lai varētu izbaudīt katras sacensības," turpināja Sesks. "Ar tik lielu sabiedrības interesi sastapos pirmo reizi dzīvē. Šobrīd šķiet, ka visam notikušajam spēšu tā kārtīgi noticēt tikai pēc apbalvošanas, kas notiks Parīzē decembra sākumā. Jau nākamnedēļ sāksim plānot nākamo sezonu, jo ir uzstādīti daudzi turpmākie mērķi."

Tikmēr "LMT Autosporta Akadēmijas" treneris Uldis Briedis sacīja, ka šī bija saspringta sezona. "Esam uzkrājuši lielu pieredzi, kas prasa rūpīgu izvērtēšanu un analizēšanu, kas un kāpēc ir noticis. Ekipāža līdz sezonas vidum demonstrēja stabilu sniegumu, un ar augšupejošu tendenci tika izcīnītas vairākas uzvaras, taču sezonas beigas nebija tik veiksmīgas, kā cerēts. Ekipāžai būs vairāk jāstrādā ar psiholoģisko noturību, jādomā, kā pareizi pieņemt pastiprināto sabiedrības interesi un mediju uzmanību. Tagad svarīgākais uzdevums ir atpūsties, izanalizēt sezonu un nospraust nākotnes mērķus."

Šajā sezonā ERČ bija astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu