Iegādājoties lietotu auto, no Vācijas lielāka iespēja nopirkt "kaķi maisā" (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pamazām sakārtojas Eiropas Savienības valstu informācijas apmaiņa par lietotajām automašīnām, taču joprojām ir iespējams nopirkt "kaķi maisā", tā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

"Informācijas apmaiņa uzlabojas gan CSDD līmenī, gan citos līmeņos, ir uzņēmumi, kas mēģina pircējam piegādāt lietoto automašīnu vēsturi, lai nav jāpērk "kaķis maisā"," sacīja Abāšins.

"Auto vēsturi var izzināt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB), CSDD. Informācija par lietotajām automašīnām būs pieejama aizvien vairāk. Tomēr joprojām iespējams iegādāties "kaķi maisā" - automašīnu, kas sastiķēta no divām vai trim automašīnām,"sacīja Abāšins.

Uz jautājumu, no kurām valstīm ir lielākas iespējas nopirkt šādu "kaķi maisā", Abāšins atbildēja, ka vismazāk informācijas šobrīd ir no Vācijas ievestajām automašīnām; no Vācijas, kā zināms, Latvijā tiek ievests visvairāk automašīnu. Relatīvi laba informācija esot par automašīnām, kas ievestas no Nīderlandes un Beļģijas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu