Bils Geitss: Kapitālisma ietvaros var cīnīties ar nevienlīdzību

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Microsoft" dibinātājs un filantrops Bils Geitss
"Microsoft" dibinātājs un filantrops Bils Geitss Foto: AFP/SCANPIX

Kapitālismam ir īstie līdzekļi cīņai ar nevienlīdzību, jo tas rada nodokļu ieņēmumus labklājības sadalīšanai, vizītes gaitā Berlīnē sacīja uzņēmuma "Microsoft" dibinātājs un filantrops Bils Geitss.

Viņš atzina, ka tikai ar grūtībām spēj iztēloties sistēmu, kas tikpat labi kā kapitālisms spētu nodrošināt medicīnu un elektrību, gādāt par iedzīvotāju lasīt un rakstītprasmi.

"Nav liecību, ka alternatīva sistēma strādā labāk," žurnālistiem Berlīnē sacīja Geitss.

Kapitālisma sistēma pieļauj nodokļu līmeņa noteikšanu bagātību sadalīšanai, viņš skaidroja.

Valstis, kas iet citu ceļu, daudzu vērtējumā cieš neveiksmi. Ziemeļkorejiešiem ir šausmīga dzīve, bet Venecuēlas piemērs ir liecība tam, kas notiek, ja ir fiksētas cenas, skaidroja Geitss.

Viņš ieradies Berlīnē uz paša līdzdibinātās iniciatīvas "Grand Challenges" ikgadējo sanāksmi.

Ilgstoši par pasaules bagātāko cilvēku uzskatītais Geitss šobrīd žurnāla "Forbes" bagātnieku sarakstā ieņem otro vietu aiz tīmekļa tirdzniecības giganta "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa.

Geitss labdarībai atvēlējis vairākus miljardus dolāru, un viņa bagātība tiek lēsta 90 miljardu dolāru liela. Bezosa bagātība ir 112 miljardi dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu