"Olainfarm" noslēdz jaunus sadarbības līgumus par ražošanas paplašināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā nedēļā farmācijas uzņēmums AS "Olainfarm" piedalījās starptautiskā farmācijas nozares izstādē "CPhI Worldwide 2018" Madridē, kurā noslēdzis vairākus jaunus sadarbības līgumus par ražošanas paplašināšanu, informēja uzņēmuma pārstāve Dana Hasana.

"Olainfarm" izstādes laikā noslēdza līgumus ar partneriem Japānā, Ukrainā, Krievijā un Itālijā, kas nostiprināšot esošo sadarbību un palielināšot pasūtījumu apmērus.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs atzīmēja, ka uzņēmums piedalās šajā farmācijas forumā kopš 1997.gada, un uzskata, ka šis formāts nes atdevi biznesam un atpazīstamību kompānijai starptautiskā līmenī.

"Izstāde vēlreiz apliecināja, ka mūsu produktu portfelis ir pievilcīgs ar to, ka esam vairāku oriģinālproduktu ražotāji, par kuriem šobrīd pasaulē ir liela interese - gan austrumos, gan rietumu tirgos. Vienlaikus pasaulē aug prasības pēc vides un kvalitātes nodrošinājuma, un "Olainfarm" izpilda šos kritērijus, kas veicina interesi par mūsu gatavajām zāļu formām un aktīvajām vielām, un ceļ konkurētspēju," skaidroja Grigorjevs.

Uzņēmuma stendā Madridē tika pārstāvēts arī Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols". Arī "Silvanols" valdes priekšsēdētāja Liene Puriņa uzskata, ka starptautiskā farmācijas izstāde bija laba iespēja pārrunāt līdzšinējo sadarbību un portfeļa attīstību ar jau esošiem partneriem, kā arī iepazīstināt ar saviem produktiem ļoti plašu profesionālo auditoriju no visas pasaules. Puriņa atzīmēja augstu izstādes dalībnieku interesi par pretsaaukstēšanās līdzekļiem, īpaši "GoRespiro" produktu līniju elpceļu veselībai.

"CPhI Worldwide" ir pasaulē vadošais kontaktu veidošanas pasākums farmācijas nozarē. Šogad tā vienkopus pulcēja vairāk nekā 45 000 apmeklētājus no vairāk nekā 150 valstīm, un vairāk nekā 2500 izstādes dalībnieku – no gatavo zāļu un aktīvo farmaceitisko vielu ražotājiem līdz iepakojumu un iekārtu piegādātājiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums 2018.gada pirmajā pusgadā bija 61,844 miljoni eiro, kas ir par 1,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa palielinājās par 1,5%, sasniedzot 5,786 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu