Makrons ieceļ jaunu iekšlietu ministru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien veicis valdības reorganizāciju, iekšlietu ministra postenī ieceļot kādreizējo sociālistu un tagadējo valdošās partijas "Uz priekšu, Republika!" vadītāju Kristofu Kastanēru.

(Papildināta ziņa.)

Pārkārtojumus valdībā, par kuriem pēdējo divu nedēļu laikā ticis intensīvi baumots, izraisīja negaidītā līdzšinējā iekšlietu ministra Žerāra Kolona atkāpšanās.

Sākotnēji tika prognozēts, ka Makrons par kabineta pārbīdēm paziņos jau aizvadītajā nedēļā, tomēr prezidents skaidroja, ka viņam vajadzīgs vairāk laika, lai gūtu pārliecību, ka tiek pieņemti pareizie lēmumi.

Oponenti savukārt norādīja, ka tas raisa jautājums par to, cik nopietna ir pieredze viņa partijas rindās.

Makrona biroja amatpersonas jauno kabinetu raksturoja kā dinamisku.

"Mums ir gan jaunpienācēji ar reputāciju savās ekspertīzes jomās, kas stiprinās valdības efektivitāti, gan citi, kuriem ir plašāks profils," sacīja amatpersona.

Finanšu ministrs Bruno Lemērs, kurš atradies Makrona eirozonas reformu centienu vadībā, un ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns amatus saglabās.

Vairums jaunpienācēju ir mazāk ietekmīgos amatos, arī zemkopības, kultūras un aizjūras teritoriju ministru amatos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu