Gobzems: Rīgas domē jāsāk nojaukt sarkanās līnijas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts, advokāts Aldis Gobzems
Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts, advokāts Aldis Gobzems Foto: Sintija Zandersone / LETA

Ir jāsāk nojaukt sarkanās līnijas Rīgas domē un opozīcija būtu jāņem pozīcijā, šodien pēc tikšanās ar "Saskaņas" politiķiem sacīja "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

"Saskaņas" politiķis Vjačeslavs Dombrovskis pēc tikšanās norādīja, ka saruna bija "ļoti konstruktīva" un atrasti vairāki saskares punkti. Gobzems pauda, ka jau pirms šīs sarunas bija zināms, ka "KPV LV" grib nodot vairākas ziņas "Saskaņai". Viena no tām - ja būs konstruktīvi priekšlikumi no tām partijām, kas nav valdības sastāvā, tie tiks izskatīti, nevis automātiski noraidīti, pauda Gobzems.

Savukārt otrā ziņa, ko "KPV LV" esot gribējusi nodot "Saskaņai", bijusi par to, ka "jāsāk nojaukt sarkanās līnijas Rīgas domē un opozīcija būtu jāņem pozīcijā". Dombrovskis gan uzsvēra, ka "Saskaņai" nav sarkano līniju, arī Rīgas domē ne. Tomēr Rīgas dome no citām partijām tiekot uztverta kā priekšvēlēšanu kampaņas platforma Saeimas vēlēšanām.

Gobzems atkārtoti uzsvēra, ka šīs nebija valdības veidošanas sarunas, bet konsultācijas, kurās pārrunāta programmas realizēšana, piemēram, koalīcijas padomes likvidēšana, reģionālā reforma, obligātā iepirkuma komponentes (OIK) jautājuma pārskatīšana un cenu samazināšana bezrecepšu medikamentiem.

Taujāts, vai "Saskaņai" būtu jāieņem amati Saeimā, piemēram, Prezidijā vai komisiju vadībā, Gobzems pauda, ka šis jautājums ir "pāragrs un lieks". Sarunās tiekot runāts par darbiem, nevis amatiem, vairākkārt uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, valdības veidošanā iniciatīvu uzņēmušās Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV". JKP piektdien paziņoja, ka piedāvā veidot piecu partiju koalīciju, kurā kopā ar to iekļautos "KPV LV", JKP, partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV). Līdz ar to opozīcijā paliktu Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

JKP arī izteica piedāvājumu "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV par amatu sadalījumu valdībā.

Savukārt AP paziņojusi, ka nepieņems JKP piedāvāto valdības modeli, jo nav vienošanās par darāmajiem darbiem. Vienlaikus AP rosinās sākt sarunas starp sešām partijām par darāmajiem darbiem, uzsvēra Pūce. Politiskais spēks sarunas par paveicamo plāno sākt ar partiju "KPV LV", JKP, VL-TB/LNNK, ZZS un JV. Proti, ar visām Saeimā iekļuvušajām partijām, izņemot "Saskaņu".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu