Policija pieķer nepilngadīgu narkotisko vielu tirgoni un pircēju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldības policija pieķērusi kādu nepilngadīgu narkotisko vielu pārdevēju un pircēju, informē Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zemene.

Pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki bija saņēmuši informāciju no kolēģa, kurš pastaigājoties ievērojis kādu puisi, iespējams, tirgojam narkotikas.

Jaunietis nodeva kādai garāmgājējai aizdomīgu maisiņu. Likumsargs nekavējoties informāciju nodeva attiecīgās teritoriālās pārvaldes dežūrdaļai. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Notikuma vietā autopatruļas darbinieki sastapa izsaucēju, kurš norādījis uz abām aizdomīgajām personām. Iespējamais narkotiku tirgonis pārmeklēšanas laikā sācis aktīvi pretoties, atteicies pakļauties policistu prasībām, izrāvis somu no policistu rokām, bravūrīgi atcērtot, ka esot nepilngadīgs un kārtības sargiem neesot tiesību pārbaudīt viņa mantas.

Pārmeklēšanas laikā pie puiša atrasti vairāki iepakojumi ar nezināmas izcelsmes vielu, maza izmēra elektroniskie svari un viltoti dokumenti. Jautājot par dokumentu izcelsmi, jauneklis atzinies, ka tos izgatavojis, lai tirdzniecības vietās iegādātos cigaretes un alkoholu.

Ņemot vērā, ka puisis aktīvi pretojies, viņš saslēgts rokudzelžos un ievietots policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā.

Aculiecinieks kolēģiem pastāstījis, ka iespējamā narkotiku pircēja īsi pirms policijas ierašanās aizdomīgo maisiņu noslēpusi jakas aizmugurē. Jauniete sākotnēji noliegusi, ka pie viņas atrastos neatļautas vielas, tomēr, pārbaudot aculiecinieka norādīto jakas pusi, atrasts rūpīgi noslēpts iepakojums ar nezināmas izcelsmes vielu.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka gan iespējamais narkotiku tirgonis, gan pircēja ir 17 gadus veci.

Nedaudz vēlāk notikuma vietā ieradušies arī Valsts policijas darbinieki, kuriem abas aizturētās personas nodotas turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu