Rinkēvičs uzsver nepieciešamību cīnīties ar viltus ziņām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere/LETA

13.Saeimas vēlēšanas ir apliecinājušas vajadzību pēc konkrētiem Eiropas Savienības (ES) līmeņa pasākumiem attiecībā uz sociālo mediju un tiešsaistes platformu pārredzamību un to atbildību, piedaloties Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes (VLP) sanāksmē Luksemburgā, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), sanāksmes laikā ministri diskutēja par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027.gadam, tostarp tādiem jautājumiem kā konkurētspējas programmas, piemēram, pētniecības programma "Horizon Europe", "Connecting Europe Facility", kura ietvaros tiek finansēts "Rail Baltica" projekts. Tāpat ministri diskutēja par aizsardzības un drošības jautājumiem.

Runājot par ES cīņu ar dezinformāciju, pretlikumīgu datu manipulāciju un sadarbību ar sociālajām platformām, Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka nesenās Latvijas parlamenta vēlēšanas ir apliecinājušas vajadzību pēc konkrētiem ES līmeņa pasākumiem attiecībā uz sociālo mediju un tiešsaistes platformu pārredzamību un to atbildību.

"ES līmenī ir nepieciešams izstrādāt Prakses kodeksu cīņai ar dezinformāciju, ko pēc Eiropas Komisijas (EK) aicinājuma ir izstrādājuši tiešsaistes platformu un reklāmas nozares pārstāvji.

Tas būtu labs pamats turpmākai diskusijai par nozares pašregulācijas mehānisma piemērošanu praksē un nepieciešamo rīcību un atbildību, ja tiek konstatēta pretlikumīga datu manipulācija," sacīja Rinkēvičs.

Runājot par Kohēzijas politiku, Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību saglabāt vienotu un solidāru nostāju attiecībā uz ES dalībvalstu dažādajām interesēm, kas skar Kohēzijas politiku. "ES dalībvalstu vadītāji Romā un Bratislavā vienojās censties panākt iekšēji spēcīgu un vienotu ES, kura būtu ietekmīga visā pasaulē. Lai sasniegtu šo politisko prioritāti, ir jāturpina izlīdzināt labklājības atšķirības starp dalībvalstīm. To var panākt, izmantojot ilgtspējīgu un pienācīgi finansētu Kohēzijas un kopējās lauksaimniecības politiku un investējot mūsu infrastruktūras savienojamības projektos," pauda ministrs.

Viņaprāt, pietiekams uzsvars uz konverģenci ir viens no priekšnoteikumiem vienošanās panākšanai par nākamā perioda daudzgadu budžetu.

Rinkēvičs uzsvēra, ka pašreizējais EK priekšlikums kohēzijas politikai Latvijai nav pieņemams, jo tajā nav pietiekami atspoguļota vajadzība samazināt atšķirības starp ES reģioniem.

Tāpat notika ministru viedokļu apmaiņa par 17.oktobrī un 18.oktobrī plānotās Eiropadomes secinājumu projektu - migrācijas, iekšējās drošības un ārējo attiecību jautājumiem. Ministrs pauda Latvijas nostāju, kas atbalsta Eiropadomes secinājumus par migrāciju, tostarp sadarbību ar izcelsmes un tranzīta valstīm un cīņu pret migrantu kontrabandas tīkliem.

VLP sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2018.gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Austrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu