Ukrainā iznīcinātāja avārijā gājuši bojā ukraiņu un amerikāņu piloti (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien Ukrainā starptautisko mācību laikā nogāzies iznīcinātājs "Su-27" un gājuši bojā divi piloti, ziņo Ukrainas gaisa spēki.

Ukrainas iznīcinātājs piedalījās mācībās "Clear Sky 2018" un nogāzies Vinnicas apgabalā.

Glābēji atraduši abus bojāgājušos pilotus un viens no tiem ir amerikānis, paziņoja gaisa spēki. Kā pavēstīja Ukrainas armijas Ģenerālštābs, viens no bojāgājušajiem ir ASV Nacionālās gvardes gaisa spēku militārpersona.

Avārijas cēloņi tiek noskaidroti.

Lidmašīna nogāzusies apdzīvoto vietu tuvumā līdzās Ulanovas ciemam. Pēc aculiecinieku teiktā, pilotiem izdevies novirzīt iznīcinātāju no ciema un tas nogāzies klajā laukā.

Plašās gaisa spēku mācības, kurās piedalās arī ASV un citas NATO valstis, sākās 8.oktobrī.

Manevri "Clear Sky 2018", kas ilgs līdz 19.oktobrim, notiek Ukrainas rietumos. Tajos piedalās aptuveni 700 karavīri, no kuriem puse pārstāv NATO dalībvalstis, tostarp ASV, Lielbritāniju, Nīderlandi, Poliju un Rumāniju.

Mācībās iesaistīti aptuveni 30 Ukrainas lidaparāti, kā arī ASV militārās lidmašīnas "F-15C Eagle" un militārās transporta lidmašīnas "C-130J Super Hercules", kā arī ASV bezpilota lidaparāti.

Iesaistītas arī Polijas un Rumānijas militārās kara lidmašīnas, kas pirmo reizi sadarbojas ar Ukrainas spēkiem gaisā, lai aizsargātu gaisa telpu.

Kā paziņojuši ASV Gaisa spēki, mācību mērķis ir attīstīt reģiona spējas gaisa telpas aizsargāšanā un veicināt mieru un drošību caur sadarbību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu