Jau nedēļas nogalē atvasara beigsies, nākamnedēļ - vējš un lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sākot ar piektdienu, Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, prognozē "Global Forecast System".

Tuvojoties atmosfēras frontei, jau ceturtdien Kurzemē palielināsies mākoņu daudzums, naktī uz piektdienu Latvijā nedaudz īslaicīgi līs. Nedēļas nogalē gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bez lieliem nokrišņiem.

Piektdien un turpmākajās dienās gaisa temperatūra vairs nepakāpsies augstāk par +9..+14 grādiem. Dažās naktīs gaisa temperatūra vietām noslīdēs mazliet zem nulles. Diennakts tumšajā laikā vietām veidosies migla.

Šonedēļ saglabāsies lēns līdz mērens vējš, bet naktī uz pirmdienu un pirmdien piekrastē iespējamas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Arī citās dienās nākamajā nedēļā iespējams brāzmains vējš un nokrišņi - pārsvarā lietus.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu