Dabas krāšņumam nelīdzinās nekas. 2018.gada skaistākās dabas fotogrāfijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2018.gada labākā savvaļas dabas fotogrāfa nosaukumu ieguvis nīderlandietis Marsels van Ūstens, kurš iemūžināja "zelta pāri" - divus apdraudētas sugas pērtiķus Ķīnas kalnos, vēsta "The Guardian".

Fotogrāfs izvēlējās neparastu leņķi, lai attēlā būtu redzams gan Rokselanas strupdegunpērtiķu zeltainais, garspalvainais kažoks, gan arī zilās sejas. Kadra notveršana prasīja vairākas dienas, atzīst fotogrāfs.

Pūles nepalika nenovērtētas - van Ūstens saņēma 2018.gada labākā savvaļas fotogrāfa nosaukumu, ko reizi gadā piešķir Lielbritānijas Dabas muzejs Londonā.

"Tas ir simbolisks atgādinājums par dabas skaistumu un to, cik nabadzīgi mēs kļūstam, kad daba tiek postīta," norāda žūrijas priekšsēdētāja, fotogrāfe Roza Kidmena Koksa.

Foto: Publicitātes foto

Dzīvnieku uzvedības kategorijā uzvarēja aizkustinoša fotogrāfija, ko Ugandā uzņēmis spāņu fotogrāfs Rikardo Nunjess Montero. Pamanījis jauno gorillu mātīti, fotogrāfs nodomāja, ka viņa sev līdzi nēsā kāda auga saknes vai zarus. Taču, piekļuvis tuvāk, viņš saprata, ka par Kuhirvu iesauktajai gorillai rokās ir miris mazulis. Vietējie gidi Montero pastāstīja, ka mazulis, visticamāk, nosalis.

Foto: Publicitātes foto

Kategorijā "Augi un sēnes" uzvaras laurus plūca  vācu fotogrāfe Jena Gaitone, kura nofotografēja krāšņo faunu Namiba tuksnesī.

Foto: Publicitātes foto

Jaguāru tēviņš asina nagus un ieskrāpē koka mizā savu "parakstu" - šādu kadru fotostāstā iemūžinājis meksikāņu fotogrāfs Alehandro Prieto. Jaguāra gaitām viņš sekoja Sjerradevaleho, Meksikā. 

Lielbritānijas dabas muzejs saņēma 45 000 pieteikumus no 95 valstīm. Piektdien, 19.oktobrī, muzejā tiks atklāta finālistu izstāde.

Balvu 1965.gadā nodibināja žurnāls «Animals», kas šobrīd pazīstams kā «BBC Wildlife», bet vēlāk to pārņēma Lielbritānijas Dabas muzejs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu