Ceļotājiem tagad ir iespēja nakšņot bijušā Skotijas karaļa sievas pilī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Populārā aplikācija Airbnb nu jau desmit gadu ļauj māju īpašniekiem iejusties viesnīcnieka lomā un izīrēt savu īpašumu ceļotājiem par pašu noteiktu cenu. Nu šajā mājaslapā ir miljoniem dažādu naktsmītņu piedāvājumi, no kuriem daži īpaši izceļas ar to unikālo arhitektūru, nakšņošanas piedāvājumu vai pat naktsmītnes atrašanās vietu. Kāds Airbnb piedāvājums no Skotijas pavisam noteikti ir piesaistījis tūristu uzmanību – britu ģimene piedāvā ceļotājus izmitināt viņu īpašumā esošajā 13. gadsimta pilī, kur savulaik ir dzimusi Skotijas karaļa Roberta II sieva Elizabete Mūra.

Senlaicīgā skotu muiža jeb Rovalanu pils atrodas nelielā Skotijas pilsētiņā Eiršīrā – tā ir celta 1263. gadā, bet tās jaunākās piebūves celtas 16. un 17. gadsimtā. Šajā viduslaiku celtnē, kas savulaik ir iedvesmojusi slaveno skotu arhitektu Čārlzu Renī Makintošu, tagad var nakšņot jebkurš ceļotājs, kurš būtu gatavs par vienu nakti maksāt 1200 mārciņas, taču šeit var pārnakšņot līdz pat astoņiem viesiem.

Foto: SWNS/ScanPix

Pirms Skotijas akmens muiža kļuva par mazo viesnīcu, tā sākotnēji bija privāta muiža. Tikai pagājušajā gadsimtā, 1950. gados, tā nonāca Lielbritānijas valsts iestāžu rokās, bet par tās pārvaldnieku kļuva brits Nīls Kembels. Pirms trīs gadiem pārvaldnieks nolēma pili atjaunot un piešķirt tai jaunu funkciju, vienlaikus atpelnot remontā ieguldītos līdzekļus. Pēc rūpīgas renovācijas saskaņošanas ar Skotijas vēsturiskā mantojuma aģentūru un Austrumeišīras pašvaldību, Kembelam tika dota zaļā gaisma remontam. Viss ēkas interjers ir veidots renesanses stilā, pamainot tikai dažas nianses viesu ērtībām – pilī ir elektrība, virtuve ir veidota pēc mūsdienu standartiem, ievilkts ūdensvads un visā ēkā ir centrālā apkure.

Foto: SWNS / Scanpix

Rovalanu pilī 14. gadsimtā ir dzimusi Skotijas karaļa Roberta II sieva Elizabete Mūra, kas šajā pilī, visticamāk, aizvadījusi visu savu bērnību.

Akmens pilī atrodas četras guļamistabas, no kurām divām ir sava atsevišķa vannasistaba. Katrā guļamistabā ir ērtas divguļamās gultas, kas liks ceļotājiem justies kā īstiem aristokrātiem. Bez viduslaiku pils īpašniekam pieder arī tai blakus esošā 19. gadsimta muiža, kas nu ir pārveidota par pieczvaigžņu viesnīcu, bet tās pagalmā atrodas golfa laukums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu