Slaktiņā koledžā Krimā nogalināti 19 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien Krievijas anektētās Krimas pussalas Kerčas pilsētā noticis bumbas sprādziens politehniskajā koledžā, bet pēc tam sprādziena sarīkotājs atklājis uguni uz skolas audzēkņiem un pasniedzējiem. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, šajā slaktiņā nogalināti 19 cilvēki. Iepriekš tika ziņots par 17 bojā gājušajiem, vēsta Krievijas mediji "Meduza" un RBK.

Vēl aptuveni 40 cilvēki šajā uzbrukumā guvuši ievainojumus. Pēc amatpersonu teiktā, vairums cietušo ir pusaudži.

Upuru skaits un notikušā apstākļi vēl tiek precizēti.

Par uzbrukuma sarīkošanu aizdomās tiek turēts koledžas audzēknis - 18 gadus vecais Vladislavs Rosļakovs.

Pēc apšaudes viņš izdarījis pašnāvību.

Rosļakovs bija Kerčas politehniskās koledžas ceturtā kursa audzēknis. 

Kā pavēstīja amatpersonas, viņš šomēnes esot saņēmis medību ieroča nēsāšanas atļauju.

Novērošanas kameru ierakstos redzams, kā viņš, bruņojies ar automātu, ienāk koledžā un šauj uz audzēkņiem.

Sākotnēji tika ziņots, ka koledžā Kerčā noticis sprādziens.

Tomēr atbilstoši jaunākajai informācijai, ko izplatījusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja, uzbrucējs bijis bruņots ar automātu un visus upurus nošāvis.

Kā pavēstījuši aculiecinieki, viens no audzēkņiem neilgi pirms sprādziena ēdnīcā esot atstājis savu somu, Krievijas medijam RBK norādīja avots Krievijas iekšlietu struktūrās.

Šis audzēknis saviem skolasbiedriem iepriekš esot stāstījis, ka viņš veicot eksperimentus ar sprāgstvielām.

Varas pārstāvju versijas par to, kas tieši Kerčā trešdien noticies, dienas gaitā ir mainījušās vairākas reizes.

Sākotnēji tika ziņots par gāzes balona sprādzienu koledžas virtuvē, taču Krievijas Nacionālais pretterorisma centrs pavēstījis, ka koledžā eksplodējis spridzeklis.

Tikmēr Krievijas aģentūra “RIA Novosti” vēlāk ziņoja, ka Rosļakova mantās mācību iestādes teritorijā esot atrasts vēl viens spridzeklis, kas operatīvi neitralizēts.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sākotnēji paziņoja, ka netiek izslēgta versija par teroraktu, bet Nacionālās gvardes pārstāvis sacījis, ka incidents esot bijis ļaunprātīgs terorakts, ziņoja raidorganizācija BBC.

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komiteja notikušo no terorakta vēlāk pārkvalificēja uz masveida slepkavību, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Visi upuri gājuši bojā no šaušanā gūtajiem savainojumiem, skaidroja komiteja. Amatpersonas iepriekš ziņoja, ka upuri miruši no sprādzienā gūtajiem savainojumiem.

Koledžas direktore, kura sprādziena laikā neatradās ēkā, Krievijas medijiem stāstīja, ka skolā esot ielauzušies bruņoti vīrieši. Viņa notikušo salīdzināja ar Beslanas traģēdiju, kurā tika nogalināti vairāk nekā 300 cilvēki.

Aģentūra "Reuters" vēstīja, ka tuvākajā apkaimē pēc incidenta evakuētas skolas un bērnudārzi.

Saistībā ar notikušo Krimā izsludinātas trīs dienu sēras.

Okupētajā Krimā pēc uzbrukuma izsludināts ārkārtas stāvoklis. Uz jaunā 19 kilometrus garā tilta, kas Krimu savieno ar Krieviju, pastiprināti drošības pasākumi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu