Pēc vētras "Maikls" Floridā joprojām pazuduši vairāk nekā 1000 cilvēki

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Nedēļu pēc vētras "Maikls" ASV Floridas štatā joprojām pazuduši vairāk nekā 1000 cilvēki, trešdien paziņojusi organizācija, kas veic meklēšanu. Vētras laikā dzīvību zaudēja 27 cilvēki.

Simtiem brīvprātīgo turpina meklēt vairāk nekā 1135 cilvēkus, kuri vētras laikā zaudēja kontaktus ar tuviniekiem un kuru atrašanās vieta vēl nav noskaidrota. Meklēšanu koordinē organizācija "CrowdSource Rescue".

Lielākā daļa pazudušo cilvēku ir no Panamasitijas un daudzi ir gados veci, slimi, nabadzīgi vai dzīvojuši vieni, norādīja viens no "CrowdSource Rescue" dibinātājiem.

Floridas amatpersonas nav precizējušas, cik cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem.

Iespējams, pazudušie ir vētras laikā patvērušies pie draugiem vai paziņām un nav miruši.

"CrowdSource Rescue" norāda, ka lielo pazudušo skaitu daļēji var izskaidrot ar mobilo sakaru un elektroapgādes traucējumiem vētras laikā.

"Maikls" skāra Floridas ziemeļrietumu piekrasti pagājušajā trešdienā, atnesot līdzi plūdus un nodarot plašus postījumus.

Aptuveni 35 000 Floridas iedzīvotāju pēc vētras ir zvanījuši Federālajai ārkārtas situāciju pārvaldei (FEMA), lūdzot palīdzību, un pārvalde jau apstiprinājusi miljonu ASV dolāru palīdzību vētras skartajiem apgabaliem, atklāja FEMA preses pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu