Igaunijas simtgades filma "Biedrs bērns" Dienvidkorejas festivālā iegūst skatītāju simpātiju balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Monikas Sīmetsas spēlfilma "Biedrs bērns"
Monikas Sīmetsas spēlfilma "Biedrs bērns" Foto: Postimees.ee

Igaunijas simtgades filmu programmā iekļautā režisores Monikas Sīmetsas spēlfilma "Biedrs bērns" ieguvusi skatītāju simpātiju balvu Pusanas starptautiskajā kinofestivālā Dienvidkorejā.

Filma, ko šonedēļ varēs noskatīties arī Latvijā, šai festivālā bija iekļauta debijas filmu programmā "FlashForward".

Tā veidota pēc igauņu dzejnieces un rakstnieces Lēlo Tungalas autobiogrāfisko romānu "Biedrs bērns" un "Samts un zāģu skaidas" motīviem.

Filma, kuras darbība norisinās pēckara gados PSRS okupētajā Igaunijā, vēsta par mazu meiteni, kuras māti staļiniskā režīma varasiestādes apcietina un izved uz Sibīriju. Mazā Lēlo cenšas būt labs bērns, jo tic, ka tad mamma pie viņas atgriezīsies.

Neraugoties uz smago tematu, filmā ir daudz aizkustinošu un traģikomisku situāciju, kas, pēc pašas režisores teiktā, liek skatītājam "ar vienu aci smieties, ar otru raudāt".

Igaunijā kopš martā notikušās filmas pirmizrādes to noskatījušies jau vairāk nekā 100 000 skatītāju, bet Rīgā tā savu pirmizrādi piedzīvos 20. oktobrī festivālā "Riga IFF", kad ar skatītājiem tiksies arī Lēlo Tungala.

Viņas romānu "Biedrs bērns un lielie cilvēki" Guntara Godiņa tulkojumā šogad laidis klajā apgāds "Liels un mazs", un rakstniecei svētdien paredzēta arī tikšanās ar lasītājiem Rīgas Grāmatu svētkos Kongresu namā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu