Latvijā atgriežas noslēpumainā metāla sensācija “Batushka”

Koncerts 19.oktobrī
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 19.oktobrī, Rīgas klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies noslēpumainā “pareizticīgā” blekmetāla grupa “Batushka” no Polijas, portālu TVNET informēja kluba pārstāvji.

Grupa dibināta 2015.gadā un tajā pašā gadā iznāca arī “Batushka” debijas albums “Litourgiya”.

“Litourgiya” padarīja grupu par pasaules smagās mūzikas scēnas sensāciju. Kopš tā laika “Batushka” aktīvi koncertē visā pasaulē un ir starp lielo metālmūzikas festivālu galvenajiem māksliniekiem.

“Batushka” savā mūzikā izmanto pareizticīgo reliģiskos dziedājumus un simboliku, bet grupas vienīgā albuma vāku rotā ikona. Grupas dalībnieku identitāte tiek turēta noslēpumā, ir zināms vien tas, ka “batjuškas” spēlē citās labi zināmās Polijas smagās mūzikas grupās.

“Batushka” nosaukums ir tieša atsauce uz pareizticīgo baznīcu, tomēr par kristīgā metāla pārstāvjiem uzskatīt viņus būtu neapdomīgi – tieši otrādi, pareizticīgo draudi bijuši par iemeslu, kāpēc nācies atcelt koncertus gan Krievijā, gan Baltkrievijā.

Pagājušā gada vasarā “Batuska” Latvijā viesojās pirmo reizi – uzstājoties smagās mūzikas, mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivālā “Zobens un lemess”, kas notika Viesītes novada Lonē.

“Batushka” iesildītāju statusā “Melnajā piektdienā” uzstāsies Zviedrijas melodiskā blekmetāla grupa “Hyperion”.

Koncerta sākums plkst.20, klubs atvērts no plkst.19.

Biļetes pieejamas vietnē “Ticketshop”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu