Salvīni kritizē Krievijai noteiktās ES sankcijas (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas galēji labējais vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni trešdien sacīja, ka atšķirībā no dažām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Krievijā viņš jūtas kā mājās, bet Krievijai noteiktās starptautiskās sankcijas viņš raksturoja kā muļķību.

"Es šeit jūtos kā mājās. Dažās Eiropas valstīs es tā nejūtos. Šeit es jūtos droši kā savās mājās," tiekoties ar itāļu uzņēmējiem Maskavā, sacīja Salvīni. Uzruna tikai translēta viņa profilā sociālajā tīklā "Facebook".

Vicepremjers arī kritizēja ES Krievijai pēc Krimas okupācijas un aneksijas noteiktās sankcijas.

ES vērš sankcijas pret Krieviju par "pārkāpumiem, kas, kā tiek apgalvots, pastrādāti pret Ukrainu", bet tajā pat laikā pret Turciju Ziemeļkipras militārās okupācijas dēļ netiek sperti nekādi soļi, sacīja Salvīni.

"Tā ir muļķība," viņš sacīja, solot "darīt, ko vien var", lai ES sankcijas izbeigtu vai vismaz pretotos centieniem sankciju atjaunošanu padarīt automātisku.

Gan Salvīni Līga, gan otra valdošās koalīcijas partija - Pieczvaigžņu kustība - ir pret Krievijas sankcijām, jo tās kaitējot Itālijas eksportam.

Salvīni arī paudis apbrīnu par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Līga 2017.gadā parakstīja sadarbības līgumu ar Krievijas valdošo partiju "Vienotā Krievija".

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu