Saulietis "Mogo" rindās debitē ar vārtiem OHL līderu duelī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
HK "Mogo"
HK "Mogo" Foto: HK Mogo

"Optibet" Latvijas hokeja līgas (OHL) kopvērtējuma līdere "Mogo" trešdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) pārspēja otrajā pozīcijā esošo "Prizmu", nostiprinoties pirmajā vietā.

Spēles pirmā puse nebija rezultatīva, mača rezultātu sešas minūtes pirms otrā perioda beigām atklājot "Mogo" jaunieguvumam Kasparam Saulietim. Kad līdz trešdaļas beigām bija palikusi nedaudz vairāk kā minūtē, Artjoms Pankevičs panāca jau 2:0 mājinieku labā.

Tiesa, trešā perioda pirmajās 11 minūtēs Kristaps Riekstiņš un Edijs Brahmanis panāca izlīdzinājumu, taču pēdējais vārds šajā mačā piederēja "Mogo" hokejistiem, jo 54.minūtē Vladimirs Mamonovs panāca 3:2 laukuma saimnieku labā.

Nedēļas sākumā "Mogo" rindas papildināja 31 gadu vecais Saulietis. Viņš vasarā uz pārbaudes laiku pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo", kurā gan viņam neizdevās nostiprināties.

KHL čempionātā Saulietis pārstāvējis arī Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", tāpat viņš leģionāra maizi izbaudījis arī Čehijā, Somijā, Ukrainā, Slovākijā un Krievijā.

Tāpat uzvaru trešdien svinēja iepriekšējās sezonas vicečempione "Zemgale"/LLU, kas savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pārspēja "Lido" hokejistus.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Artjoms Ogorodņikovs, bet vienu reizi precīzi meta Vladislavs Adeļsons. Viesiem vārtus guva Ričards Kondrats un Krievijas hokejists Arslans Jaruļļins.

Trešdien norisinājās mačs, kurā "Liepāja" savā laukumā tikās ar hokeja skolu "Rīga", bet tehnisku iemeslu dēļ tas netika pabeigts, mājiniekiem pēc diviem periodiem atrodoties vadībā ar 2:1.

Kā aģentūru LETA informēja hokeja kluba "Liepāja" preses sekretāre Simona Laiveniece, pārtraukumā starp otro un trešo periodu salūza ledus tīrāmā mašīna, kā rezultātā laukuma ledū tika ierauti robi.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 23 punktiem deviņos mačos atrodas "Mogo", bet no tās par četriem punktiem atpaliek "Prizma", kas gan aizvadījusi jau desmit spēles. Trešā ar 17 punktiem deviņos mačos ir "Zemgale"/LLU, tālāk ar 15 punktiem desmit cīņās seko čempione "Kurbads", kamēr 14 punkti ir "Rīga" hokejistiem. Visbeidzot sestā ar pieciem punktiem ir "Liepāja", kamēr trīs punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu