Bertāns savu trešo sezonu NBA iesāk ar trim tālmetieniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva deviņus punktus, savu trešo sezonu NBA iesākdams ar uzvaru.

Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 112:108 (31:23, 25:29, 25:31, 31:25) pārspēja Minesotas "Timberwolves".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no četriem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un veica divas rezultatīvas piespēles. "Spurs" ar latviešu basketbolistu laukumā guva par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Demars Derouzens, 21 punkts un 19 bumbas zem groziem bija Lamarkusam Oldridžam, bet 18 punktus iemeta Rūdijs Gejs.

Tikmēr viesiem 27 punkti bija Džefa Tīga rēķinā, 23 punktus iemeta Džimijs Batlers, bet 20 punkti bija Endrū Viginsam.

"Spurs" pārsvars pirmajā puslaikā pārsniedza desmit punktus, taču spēles otrajā daļā spēles vadība vairākkārt mainījās, komandām negūstot ievērojamu handikapu. Mača nogalē aukstasinīgāki izrādījās "Spurs" basketbolisti, kuri svinēja uzvaru ar rezultātu 112:108.

Pirmssezonā savainojumus guva "Spurs" saspēles vadītāji Dežonta Marejs un Deriks Vaits, līdz ar to pamata saspēlnieka loma sezonas pirmajā mačā tika uzticēta Braienam Forbsam. Tāpat "Spurs" sezonas sākumā būs jāiztiek arī bez šogad draftētā aizsarga Lonija Volkera.

"Spurs" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Portlendas "Trail Blazers".

Iepriekšējā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savās pirmajās divās sezonās Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 144 spēles, kurās vidēji iemeta 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011.gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs".

Savas karjeras laikā Bertāns iepriekš ir spēlējis ne tikai Latvijā, bet arī Slovēnijā, Serbijā un Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu