Kaupers emocionāli par mūžībā aizsaukto Valteru: "Mēs nepaspējām..."

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Renārs Kaupers
Renārs Kaupers Foto: Edijs Pālens/LETA

17.oktobrī mūžībā devās mūziķis un TV raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs. Par Valtera aiziešanu sēro viņa draugi, kolēģi un talanta cienītāji. Kā raidījumam "Panorāma" stāsta dziedātājs Renārs Kaupers, viņi ar Valteru bija plānojuši nākamnedēļ ierakstīt kopā dziesmu. "Diemžēl nepaspējām..." saka Renārs Kaupers.

“Valters bija brīnišķīgs, gaišs un enerģisks cilvēks, ar kuru vienmēr bija prieks satikties, un kuram neeksistēja tādas robežas vai cilvēku dalīšana, ka ar to jā, to nē. Līdz ar to par viņu palikušas visgaišākās atmiņas. Skumji, jo tā ziņa, ka slimība jau bija uzvarēta, bija tik iepriecinoša un stiprinoša.

Bet, nu, redz – gadījums, kad slimība atgriežas un jau ar divkāršu spēku. Jā, tur nu cilvēks vairs nevar tam pretoties.

Ļoti žēl, ka mēs nepaspējām ierakstīt vienu dziesmu. Koncerttūre “Tev tuvumā”, kas paredzēta šajos Ziemassvētkos, es domāju, ka notiks jebkurā gadījumā, un šo dziesmu mēs dziedāsim, stipri piedomājot par Valteru. Valteram bija jādzied, un ieraksts ir tikai nākamnedēļ. Diemžēl mēs nepaspējām. Cik žēl, bet, nu, šī dziesma būs Valteram. “Gaismiņ, teci man pa priekšu, es Tev sekošu pa pēdām”,” tā LTV pastāstīja Renārs.

View this post on Instagram

• miracle miracle

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

Kā ziņots, 2016. gadā veselības pārbaudēs Frīdenbergam tika atklāts vēzis. Viņam tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr pērnā gada vasarā slimība atgriezās, tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt ārstēšanos Šaritē klīnikā.

Frīdenbergs dzimis 1987. gadā, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar skaņdarbu "The War Is Not Over", iegūstot piekto vietu. 2011. gadā Frīdenbergs kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādājis Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis "Eirovīzijas" konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu "Gudrs, vēl gudrāks".

Mākslinieks arī iesaistījās Latvijas politikā, būdams partijas LPP/LC un Zatlera reformu partijas biedrs.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu