Volkswagen un Microsoft kļūst par stratēģiskajiem partneriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen un Microsoft Corp. kļūst par stratēģiskajiem partneriem, lai radītu vienu no pasaulē lielākajiem specializētajiem automobiļu nozares mākoņserveriem (Volkswagen Automotive Cloud), kura pamatā būs Microsoft Azure platforma. Volkswagen AG uzraudzības padome 2018. gada 28. septembrī apstiprināja līguma noslēgšanu starp Volkswagen un Microsoft. Izvēloties par stratēģisko partneri Microsoft, Volkswagen pieņēmis izšķirošu soli savā digitālajā transformācijā, lai kļūtu par mobilitātes sniedzēju ar auto parku, kas ir pilnībā savienots un aprīkots ar digitālo ekosistēmu Volkswagen We.

"Stratēģiskā partnerība ar Microsoft būtiski paātrinās mūsu digitālo transformācijas procesu. Volkswagen kā viens no pasaulē lielākajiem autoražotājiem un Microsoft ar savām unikālajām tehnoloģiskajām zināšanām ir lieliski sadarbības partneri. Šādai sinerģijai būs nozīmīga loma auto mobilitātes nākotnes veidošanā," norāda Volkswagen AG vadītājs Dr. Herberts Dīss (Herbert Diess).

"Volkswagen izmanto tehnoloģijas, lai digitāli pārveidotu un saviem klientiem nodrošinātu inovatīvus, jaunus savienoto automašīnu pakalpojumus. Pasaulē vadošie uzņēmumi izmanto Azure, un mēs esam gandarīti, ka Volkswagen izvēlējies Microsoft. Kopā mēs mainīsim braukšanas pieredzi cilvēkiem visā pasaulē," uzsver Microsoft vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella).

Foto: Volkswagen

Automobiļos nodrošināti pakalpojumi un platformas, kas balstītas uz Microsoft tehnoloģiju

Sākot no 2020. gada, vairāk nekā pieci miljoni jaunu Volkswagen zīmola automobiļu gadā būs pilnībā savienoti, kļūstot par daļu no Lietu Interneta (Internet of Things, IoT) mākoņservera. Šī padziļinātā partnerība starp abiem uzņēmumiem nodrošinās pamatus, lai apvienotu Microsoft globālās mākoņdatošanas zināšanas ar Volkswagen pieredzi kā globālam autoražotājam.

Kopā abi uzņēmumi izstrādās tehnoloģisko pamatu daudzpusīgam automašīnu nozares mākoņserverim. Nākotnē visi nodrošinātie pakalpojumi Volkswagen zīmola automašīnām, kā arī uz mākoņservera balstītā platforma, kas pazīstama arī kā One Digital Platform (ODP) tiks veidota uz Microsoft Azure platformas un pakalpojumiem, kā arī izmantojot Azure IoT Edge. Tādējādi tiks būtiski uzlabota tehniskā vide.

Volkswagen Automotive Cloud sniegs iespēju ražotājam optimizēt automašīnu, mākoņservera platformu un uz klientiem orientēto pakalpojumu savienojamību visiem zīmoliem, tostarp Volkswagen We.

Izveidojot Volkswagen Automotive Cloud, ražotājs spēs nodrošināt konsekventus mobilitātes pakalpojumus visā savā piedāvāto automobiļu klāstā, uzlabojot patērētāja pieredzi, kā arī piedāvājot tādus jaunus risinājumus kā telemātiku un droši savienot datus starp automašīnu un mākoņserveri.

Digitālā pārvaldes centra izveide

Partnerības ietvaros Volkswagen izveidos jaunu automobiļu mākoņservera attīstības biroju Ziemeļamerikā netālu no Microsoft galvenā pārvaldes centra. Lai palīdzētu realizēt jaunu autorūpniecības transformācijas posmu, Microsoft nodrošinās Volkswagen praktisku atbalstu, autoražotājam paplašinot savu jauno automobiļu mākoņservera attīstības biroju, tostarp sniedzot resursus, lai palīdzētu ar darbinieku piesaisti, to pārvaldi, kā arī konsultēšanas pakalpojumiem. Sagaidāms, ka tuvā nākotnē komanda pieaugs līdz aptuveni 300 inženieriem.

Papildus šīs partnerības tehnoloģiskajam atbalstam, Microsoft nodrošinās pieeju mākoņdatošanas zināšanām, lai Volkswagen izstrādātāji, inženieri spētu izmantot un mācīties no Microsoft pieredzes, šīs zināšanas iekļaujot Volkswagen organizācijas darbā.

Automašīnu nozarē lielākās digitālās ekosistēmas izstrāde

Ilgtermiņā šajā stratēģiskajā partnerībā izstrādātie risinājumi tiks izmantoti arī citos Volkswagen Group zīmolos visos pasaules reģionos, veidojot pamatus šo zīmolu uz klientu koncentrētajiem pakalpojumiem. Tas attiecas uz Volkswagen ID. elektriskajām automašīnām, kā arī uz tradicionālās piedziņas modeļiem. Nākotnē Volkswagen automobiļu parks kļūs par mobiliem Lietu Interneta centriem, kas savienoti ar Microsoft Azure.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu