"Tallink" par €250 miljoniem pasūta jaunu kuģi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

AS "Tallink Grupp" parakstījusi nodoma vēstuli ar Somijas kuģu būvniecības uzņēmumu "Rauma Marine Constructions" par 250 miljonu eiro vērta transporta servisa kuģa būvniecību, aģentūru LETA informēja "Tallink Latvija" pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

Plānots, ka jaunais kuģis kursēs maršrutā Tallina-Helsinki. Tā būvēšanas izmaksas ir aptuveni 250 miljoni eiro, un jaunais kuģis tiks būvēts Raumas kuģu būvētavā Somijā. Jaunā kuģa būvniecību plānots pabeigt 2021.gada beigās. Projekts nodrošinās kuģu būvētavai apmēram 1500 gadu lielu nodarbinātību.

Duālās degvielas kuģis būs ar 2800 pasažieru vietām. Tas kursēs maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem, attīstot tālāk šo nozīmīgo maršrutu starp šīm divām galvaspilsētām. Kompānijas mērķis ir uzbūvēt ekonomiskāko un videi draudzīgāko kuģi, kas kursē Baltijas jūrā.

Vēsturiski četri "Tallink Grupp" kuģi ir būvēti Raumas kuģu būvētavā un papildu šajā kuģu būvētavā izstrādāti arī divi kuģu dizaina projekti. Pēdējais šajā kuģu būvētavā uzbūvētais "Tallink" kuģis ir "Baltic Queen", kas tika nodots 2009.gadā un šobrīd kursē maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem.

Nākamajos mēnešos "Tallink Grupp" un "Rauma Marine Constructions" strādās pie kuģa būvniecības līguma un finansējuma nosacījumiem un jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu