Kas zināms par Kerčas slaktiņu sarīkojušo Vladislavu Rosļakovu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Slaktiņu Kerčas politehniskajā koledžā, kas atrodas Krievijas anektētajā Krimā, trešdien sarīkoja koledžas audzēknis – 18 gadus vecais Vladislavs Rosļakovs. Slaktiņā dzīvību zaudējuši 21 cilvēks, tostarp pašnāvību izdarījušais uzbrucējs. Krievijas medijs “Meduza” apkopojis informāciju, ko Krievijas medijiem līdz šim izdevies noskaidrot par Rosļakovu.

No Rosļakova nogalinātajiem 20 cilvēkiem, lielākā daļa bija koledžas audzēkņi. Vēl vairāk nekā 50 cilvēki trešdienas slaktiņā guva ievainojumus.

Trešdien tika ziņots par 19 nogalinātajiem, bet ceturtdien slimnīcā nomira slaktiņā ievainota pusaugu meitene.

Rosļakovs bija Kerčas politehniskās koledžas ceturtā kursa audzēknis. Mācības koledžā viņš sāka 2015.gadā.

Kā Krievijas medijam RBK pavēstīja kāds Rosļakova paziņa, kurš vēlējās palikt anonīms, Rosļakovs esot ļoti ienīdis koledžu, galvenokārt tās pasniedzēju dēļ. Viņš uzskatījis, ka mācību iestādes pasniedzēji ir ļauni, un viņš arī devis mājienus, ka varētu viņiem atriebties.

“Viņš nekad nebija agresīvs, bija kluss, četru gadu laikā viņam ne reizes nebija problēmu ar policiju. Saņēma stipendiju,” trešdien par Rosļakovu Krievijas medijam “Rossija 24” stāstīja Krimas okupācijas varasiestāžu vadītājs Sergejs Aksjonovs.

Visvairāk informācijas par Rosļakovu līdz šim izdevies iegūt Krievijas tīmekļa medijam “Mash”.

Izdevums ziņo, ka jaunietis bija “ļoti noslēgts, gandrīz ne ar vienu nekontaktējās un jau pasen bija izdzēsies no sociālajiem tīkliem. Interesējās par maniakiem.”

Kā noskaidrojis “Mash”, Rosļakova vecāki ir šķīrušies.

Rosļakovs dzīvojis kopā ar savu māti, kas strādājusi par sanitāri Kerčas slimnīcā.

Tikmēr izdevums “112” vēstīja, ka septembra sākumā Rosļakovs ieguvis 12. kalibra ieroča nēsāšanas atļauju un neilgi pēc tam esot iegādājies 150 patronas.

Savukārt Krimas amatpersonas trešdien informēja, ka Rosļakovs oktobrī esot ieguvis atļauju medību ieroča nēsāšanai.

Trešdienas pēcpusdienā vairāki Krievijas mediji ziņoja, ka Rosļakovs Krievijas sociālajā tīklā “VK” bija izveidojis profilu ar pseidonīmu Vladislavs Reihs.

Šī informācija beigās neapstiprinājās.

Vladislavs Reihs vēlāk sociālajos tīklos ievietoja paziņojumu, kurā viņš norāda, ka viņš ticis noturēts par teroristu, lai gan viņam ar Kerčas slaktiņu neesot bijis nekāda sakara.

Saistībā ar Kerčas traģēdiju Krimā izsludinātas trīs dienu sēras.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu