Hašogi lieta: Turcija pārmeklējusi Saūda Arābijas konsulātu un konsula rezidenci

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Turcijas izmeklētāju komanda ceturtdienas rītā Stambulā beigusi pārmeklēt Saūda Arābijas konsulātu un konsula rezidenci centienos atrast liecības par pazudušo saūdarābu žurnālistu un ASV laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieku Džamalu Hašogi, vēsta valsts mediji.

Ziņu aģentūras "Anadolu" uzņemtajos kadros redzams, kā ekspertu komandas dalībnieki nes saiņus un kastes, kurās atrodas liecības no konsula rezidences.

Izmeklētāju komanda rezidencē iegāja trešdienas vakarā - dienu pēc tam, kad Saūda Arābijas ģenerālkonsuls Mohammads al Otaibi Turciju bija pametis.

Turcijas komanda, ar kuru kopā bija Saūda Arābijas amatpersonas, rezidencē strādāja deviņas stundas. Vienlaikus netālajā konsulāta ēkā Stambulas Leventas rajonā pārmeklēšana notika jau otro reizi, vēsta "Anadolu".

Turcijas amatpersonas jau otrdien pārmeklēja konsulātu.

Šobrīd nav zināms, kad Turcija publiskos izmeklēšanas rezultātus.

Hašogi - viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots konsulātā.

Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības noliedz.

Hašogi pirms pazušanas aptuveni gadu bija dzīvojis Savienotajās Valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu