KNAB par kukuļņemšanu rosina apsūdzēt maksātnespējas administratoru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai par kukuļņemšanu sākt kriminālvajāšanu pret maksātnespējas administratoru.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kāds Lietuvas pilsonis konsultējies ar juridisku personu par maksātnespējas procesu Latvijā. Tad Lietuvas pilsonis Latvijas tiesā nodevis iesniegumu par maksātnespējas sākšanu.

2017.gadā tiesa apmierināja ārvalstnieka lūgumu un iecēla maksātnespējas administratoru. Tad administrators vērsies pie juridiskas personas un pieprasījis 3000 eiro, lai nebūtu šķēršļu maksātnespējas procesā.

Lietuvas pilsonis par šādu notikuma gaitu nolēma vērsties KNAB.

Arī tikšanās laikā ar lietuvieti administrators informējis, ka administratoriem ir "zināma prakse" attiecībā uz Lietuvas pilsoņiem, tāpēc uz lapiņas uzrakstījis skaitli "2000". Ārzemnieks gan paziņojis, ka nemaksās norādīto summu, pirms nav noslēdzies maksātnespējas process.

2017.gada rudenī administrators bija noformējis saistību dzēšanas plānu, kuru nodeva Lietuvas pilsonim iesniegšanai tiesā.

Kaimiņvalsts pilsonis pēc saistību dzēšanas plāna saņemšanas nodeva administratoram daļu no pieprasītā kukuļa - 1500 eiro.

1.novembrī administrators tika aizturēts un viņa darba vietā KNAB darbinieki atrada 1500 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu