Raimonds Pauls dalās atmiņās par “dzeguzēnu” Valteru Frīdenbergu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/TVNET

Trešdien, 17. oktobrī, Latviju pāršalca ziņa, ka pēc ilgas un sīvas cīņas ar vēzi miris mūziķis, TV personība un pasākumu vadītājs Valters Frīdenbergs, kurš bija tikai 30 gadus vecs. Viņš aiz sevis atstājis daudz sērojošu draugu un kolēģu, tajā skaitā Maestro Raimondu Paulu, kurš mūziķi atminas kā ķiparu no bērnu ansambļa “Dzeguzīte”.

"Viņš man ļoti labi pazīstams no bērnu ansambļa "Dzeguzīte". Visas tās gaitas līdz ar šo bērnu ansambli… "Dzeguzīte" bija tāds ļoti populārs  ansamblītis, visi tur veidojās, galīgi jauniņi bērneļi, kādi viņi tur sanāca… Tas pats Kaža (Kārlis Būmeisters) bija tur blakus un citi, kuri bija izgājuši caur šo ansambli.

Tie bija tie skaistākie laiki, kad braucām visi uz koncertiem, vēlāk jau notika katram sava koncertu dzīve.

Zinu, kas viņam bija ar veselību, bet neviens jau šeit palīdzēt īsti nevarēja. Žēl ļoti.

Izsaku visdziļāko līdzjūtību viņa radiem un paziņām, visai viņa ģimenei," intervijā portālam “Apollo” teica Pauls.

Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls "Ziedot.lv" pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanai Vācijā.

Frīdenbergs dzimis 1987.gadā, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar skaņdarbu "The War Is Not Over", iegūstot piekto vietu. 2011.gadā Frīdenbergs kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādājis Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis "Eirovīzijas" konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu "Gudrs, vēl gudrāks".

Mākslinieks arī iesaistījās Latvijas politikā, būdams partijas LPP/LC un Zatlera reformu partijas biedrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu