Čehu karavīri Afganistānā likvidējuši augusta asiņainā terorakta vaininieku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas bruņoto spēku specvienības karavīri Afganistānā likvidējuši vienu no uzbrucējiem, kas augustā teroraktā Bagramā laupīja dzīvību trim čehu karavīriem, kas tobrīd veica savus dienesta pienākumus, vēsta laikraksts "Lidove noviny".

(Papildināta ziņa.)

Atriebes uzbrukums noticis vien dažas dienas pēc Bagramas terorakta.

Operācijas īstenošanā iesaistīta 601.īpašo uzdevumu vienība no Prostejovas, kas jau iepriekš darbojusies Afganistānā, vēsta laikraksts, atsaucoties uz trim avotiem.

Tuvākas detaļas par operāciju netiek sniegtas, ņemot vērā tās slepeno raksturu.

Savukārt sprādzienā, kas Afganistānā noticis trešdien, ievainoti pieci čehu karavīri, ceturtdien pavēstīja Čehijas Aizsardzības ministrija.

"Uzbrukums čehu patruļai notika trešdien netālu no Bagramas bāzes, Parvanas provincē," teikts ministrijas paziņojumā.

Pieci karavīri ievainoti, kad civilā automašīna, kas bijusi piekrauta ar spridzekļiem, eksplodējusi līdzās bruņu mašīnai, kas tad apgāzusies.

Viens karavīrs guvis nopietnus savainojumus un ticis operēts, tomēr viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Cits karavīrs, kurš guvis vieglus savainojumus, joprojām atrodas slimnīcā, bet pārējie trīs no slimnīcas izrakstīti, norādīja ministrija.

5.augustā Parvanas provincē pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā tika nogalināti trīs čehu karavīri. Viens ASV un divi afgāņu karavīri tika ievainoti. Atbildību par šo teroraktu uzņēmušies talibi.

"Lidove noviny" trešdien vēstīja, ka čehu specvienības karavīri vienu no augusta terorakta uzbrucējiem nogalinājuši un vēl vienu sagūstījuši. Čehijas televīzija ziņoja, ka nogalināto un sagūstīto ir "krietni vairāk".

NATO misijās Afganistānā krituši 13 Čehijas karavīri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu