Reirs atzīst: valdības veidošana norit sarežģīti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Reirs
Jānis Reirs Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc 13.Saeimas vēlēšanām valdības veidošanas process ir sarežģīts, tomēr topošās valdības stabilitāte ir svarīgāka nekā ātra tās izveidošana, pēc tikšanās ar Jauno konservatīvo partiju (JKP) sacīja "Jaunās Vienotības" politiķis Jānis Reirs.

Reirs sacīja, ka ar JKP apspriestas politiskas prioritātes, un abas partijas piedāvāja savu redzējumu dažādās jomās. Viņš piebilda, ka sarunu process ir visai sarežģīts, jo iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki. Katrai no partijām ir savs premjera kandidāts, tātad "Jaunā Vienotība" vērtē trīs piedāvājumus, norādīja Reirs.

"Mēs mēģinām rast kopsaucējus un neesam teikuši "nē" nevienai no politiskajām partijām," turpināja politiķis. Viņš nekomentēja, kuras partijas piedāvājums "Jaunajai Vienotībai" šķiet labāks. To vērtēšot politiskā spēka valde.

Reirs akcentēja, ka sarunas turpināsies un ar katru apspriedi partiju pozīcijas tuvinās.

Kā ziņots, pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā ZZS un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu