Rīgas "Dinamo" sīvā cīņā uzvar Daugaviņa un Karsuma pārstāvēto "Spartak"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Līnuss Videls
Līnuss Videls Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas "Dinamo" ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pārspēja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak".

"Dinamo" sastāvā vārtus guva Emīls Ģēģeris, Metjū Majone un Kevins Klārks, bet Maskavas vienības rindās ar precīzu metienu izcēlās Vjačeslavs Ļeščenko un Jevgeņijs Kuļiks.

Spēles ievadā jau trešajā minūtē "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan netika realizēta. Tas netraucēja viesiem trešdaļas 12.minūtē izvirzīties vadībā, kad ar precīzu metienu izcēlās Ģēģeris.

Rīdziniekiem izdevās ātri iegūt arī divu vārtu pārsvaru, kad pēc nedaudz vairāk kā vienas minūtes pēc teicamas Līnusa Videla piespēles ripu pustukšos vārtos raidīja Majone. Pirmo trešdaļu rīdziniekiem izdevās noslēgt ar sev pozitīvu rezultātu.

Otrā perioda sestajā minūtē "Spartak" samazināja rezultāta starpību, jo ar precīza plaukstas metiena palīdzību ripu Kristera Gudļevska vārtos raidīja Ļeščenko. Otrās trešdaļas turpinājumā "Dinamo" radās disciplīnas problēmas, jo tika nopelnīti divi noraidījumi par skaitliskā sastāva pārkāpumiem.

Viesiem gan izdevās abos mazākumos nosargāt savus vārtus neskartus, taču pārsvars 20 minūtes pirms spēles pamatlaika beigām bija sarucis līdz minimumam.

Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" atkal palika mazākumā, bet rīdziniekus sodīja Kuļiks, kurš ripu vārtos raidīja no tuvas distances. Tomēr arī Rīgas klubs prata realizēt vairākumu, jo pēc spēcīga Nerija Ališauska metiena ripas lidojuma virzienu pamainīja Klārks, tai šķērsojot vārtu līniju.

Atlikušajās minūtēs "Spartak" lūkoja izglābties, tomēr tas neizdevās un Maskavas vienība cieta piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos, bet "Dinamo" šī bija otrā uzvara pēdējās trīs spēlēs pēc sešu zaudējumu sērijas pārtraukšanas.

Daugaviņš šajā mačā spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā, bet Karsums duelim nebija pieteikts. Daugaviņš laukumā pavadīja 21 minūti un 16 sekundes, šajā laikā ne reizi nemetot pa vārtiem un neizceļoties ar rezultativitātes punktiem. Viņš gan uzvarēja desmit no 15 iemetieniem, kā arī izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Turpinājumā izbraukumā sestdien sekos cīņa pret Maskavas apgabala "Vitjaz", bet pirmdien viesos būs duelis ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 19 spēlēs ir izcīnījusi astoņas uzvaras, ar 17 punktiem ieņemot devīto vietu Rietumu konferencē. Savukārt "Spartak" ar 18 punktiem 19 mačos ir septītā Rietumos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu