Dzintars: Valdības veidošanas procesā tiek vilktas pārāk daudzas "sarkanās līnijas"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvis Imants Parādnieks (no labās), Ministru prezidenta amata kandidāts, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvis Imants Parādnieks (no labās), Ministru prezidenta amata kandidāts, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaisā joprojām nedaudz jūtama priekšvēlēšanu gaisotne un "sarkanās līnijas" tiek vilktas par daudz, kas mazina iespējas nonākt līdz stabilai valdībai, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem sacīja nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

VL-TB/LNNK ceturtdien vakarā ar Vējoni pārrunāja valdības veidošanas gaitu. Šajā sarunā VL-TB/LNNK esot raksturojusi "plusus un mīnus katram scenārijiem", kā arī premjera amatu kandidātu stiprās un vājas puses. Dzintars gan nenosauca, kuru no kandidātiem VL-TB/LNNK uzskata par piemērotāku. "Mēs nevēlamies novilkt vēl kādas "sarkanās līnijas"," skaidroja politiķis.

Nacionālās apvienības politiķis Roberts Zīle pastāstīja, ka saruna ar prezidentu bija lietišķa un lietderīga. VL-TB/LNNK pauda savu redzējuma par valdības veidošanas sarunām, kas norisinās jau gandrīz divas nedēļas. Taujāts par šo sarunu rezultātu, Zīle atbildēja, ka līdz valdības aprisēm partijas vēl nav nonākušas.

Viņš skaidroja, ka jaunā Saeima ir sadrumstalota, līdz ar to nevarētu sagaidīt valdības izveidi īsā laikā. VL-TB/LNNK politiķi norādīja, ka plašāka koalīcija būtu stabilitātes priekšnosacījums.

Kā ziņots, Vējonis ceturtdien sācis konsultācijas ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām par iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

JKP premjera kandidāts ir Jānis Bordāns, "KPV LV" - Aldis Gobzems un "Attīstībai/Par!" - Artis Pabriks.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu